Video Psiholog despre bătăuşii din prima zi de Paşte: „Sunt instigaţi de restricţii aşa cum sunt deranjaţi de disciplină”

  • Psihologul Keren Rosner îţi spun că nu putem pune violenţele din prima zi de Paşte pe seama agitaţiei din cauza restricţiilor
  • Keren Rosner a explicat că violenţele sunt pornite tot de cei obişnuiţi să ignore regulile
  • „Ceea ce contează este să acţioneze după bunul plac”, spune psihologul
816 afișări

Psihologii îţi spun că violenţe precum cele din Bucureşti, Hunedoara sau Braşov sunt pornite tot de cei care sunt obişnuiţi să ignore regulile. Nu putem pune violenţele pe seama agitaţiei din cauza restricţiilor. 

Keren Rosner, psiholog: Nu putem confunda la nivel intrapsihic şi comportament mai agitat pe care-l avem cu indisciplina şi sfidarea legii pe care o manifestă unii concetăţeni.

Astfel de episoade violente au fost şi în trecut, ştii bine. Însă diferenţa este că acum este pusă în pericol sănătatea ta şi a celor din jur.

Keren Rosner, psiholog: Ei aşa au învăţat să se impună, prin acţiuni de indisciplină şi sfidare. Căutarea şi nevoia de putere se concretizează prin ostilitate, conflicte, contraziceri ale regulilor, în general. Ceea ce contează este să acţioneze după bunul plac.

Lor le place să iasă în evidenţă prin ignorarea regulilor, mai spune psihologul.

„Aceştia sunt instigaţi de restricţiile prezente aşa cum sunt deranjaţi de orice interdicţie, de ordine şi disciplină, în general”, spune Keren Rosner

În prima zi de Paşte au fost înregistrate mai multe conflicte de stradă în Hunedoara, Bucureşti şi Braşov, iar forţele de ordine au fost nevoite să apeleze la arma din dotare pentru a opri încăierarea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici