- Home
- Social
- (13.06.2023, 06:20)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Carne de pui sau carne de curcan? Care sunt diferenţele şi care dintre ele este mai bună din punct de vedere nutriţional
Consumul de carne albă de pui şi de curcan este optim pentru menţinerea masei musculare şi satisfacerea necesarului de proteine.
7105 afișări
Pui sau curcan? Care sunt diferenţele şi care dintre ele este mai bună din punct de vedere nutriţional
Proteinele sunt o componentă fundamentală pentru o dietă sănătoasă şi echilibrată. În special, sunt utile în mod special pentru sportivi sau pentru cei care urmează o dietă care necesită o cantitate considerabilă de proteine.
De fapt, alimentaţia sportivă se caracterizează de obicei printr-un conţinut ridicat de proteine şi un conţinut scăzut de lipide. Proteinele, însă, sunt esenţiale pentru oricine şi, într-o dietă sănătoasă şi echilibrată, ar trebui să fie în jur de 15-18% din totalul caloriilor. Proteinele din carne, fie ea albă sau roşie, sunt proteine cu o valoare biologică ridicată, deci conţin toţi aminoacizii esenţiali.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Shakira numește monogamia o „utopie”. Ce spune cântăreața la doi ani de la despărțirea de Piqué
-
A ordonat Putin uciderea lui Navalnîi? Iată ce arată evaluarea agenţiilor de informaţii americane
-
Mare economist maghiar: „Uitaţi de Austria. Trebuie să ajungem din urmă România!"
-
Veşti bune pentru milioane de români. Poşta Română a început sâmbătă distribuirea în avans a pensiilor aferente lunii mai
Diferenţa de conţinut de proteine dintre cele două este minimă. De fapt, conform BDA (Food Composition Data Bank), 100 de grame de piept de curcan fără piele oferă 24 de grame de proteine, în timp ce 100 de grame de piept de pui fără piele oferă 23,3 grame de proteine.
Acelaşi lucru este valabil şi pentru conţinutul de proteine al pulpelor de pui fără piele, cu 18,5 grame de proteine, şi al pulpelor de curcan fără piele, cu 18 grame de proteine la 100 de grame de produs.
Diferenţele sunt nesemnificative
Nu există diferenţe semnificative relevante între aminoacizii prezenţi în pui şi curcan. Printre cele mai concentrate avem acidul glutamic, esenţial pentru metabolismul proteinelor, şi pentru stimularea producţiei de masă musculară, lizina, esenţial pentru formarea hormonilor precum hormonul de creştere, leucina şi arginina, un aminoacid pentru sinteza proteinelor şi precursor al creatinei, şi, în final, acid aspartic.
Situaţia nu se schimbă dacă luăm în considerare diferenţa de conţinut de lipide în cele două bucăţi diferite de carne: curcanul are o cantitate puţin mai mare de lipide decât carnea de pui, în special 100 de grame de piept de curcan fără piele conţin 1,2 grame de lipide, în timp ce 100 de grame de piept de pui fără piele conţin 0,8 grame. Dacă, în schimb, avem în vedere carnea cu piele, conţinutul de lipide creşte considerabil.
Nu există diferenţe semnificative nici în conţinutul de vitamine şi minerale între pui şi curcan, ambele fiind bogate în vitamine precum niacina (vitamina PP), esenţială pentru buna funcţionare a sistemului nervos, piridoxina (vitamina B6), cobalamina (vitamina PP) (B12), tiamina (vitamina B1), riboflavina (vitamina B2) şi acidul pantotenic (vitamina B5) şi sărurile minerale caracteristice cărnii (atât albe, cât şi roşii), precum fier (tip Fe), fosfor (P) şi zinc (Zn); în plus, sunt prezente şi doze mici de seleniu (Se).
Citește pe alephnews.ro: Cum să-ți stimulezi metabolismul? 5 moduri simple pentru a accelera pierderea de grăsime
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Final de linie. Prima industrie care va fi ucisă de Inteligenţa Artificială. ”În cel mult un an, toate centrele vor dispărea”
Lanţul românesc de restaurante ce se luptă cu giganţii KFC şi McDonald’s a facut 48 de milioane de euro anul trecut şi vrea să se extindă cu până la 50 de noi locaţii, inclusiv la nivel international
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Pensionarii vor primi banii înaintea Paștelui. Poșta Română a început distribuirea în avans a pensiilor
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe