Video Rafila: Sunt vreo 650 de persoane care mor zilnic în România în mod curent. Rămâne să vedem câte sunt cazurile de Covid-19

  • În România, mor zilnic 650 de persoane în mod curent
  • Alexandru Rafila: Rămâne să vedem câte dintre aceste decese sunt din cauza Covid-19
  • Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie avertizează că epidemia va dura aproximativ doi ani
13139 afișări

Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie: Sunt vreo 650 de persoane care mor zilnic în România în mod curent. Rămâne să vedem cât, cazuril de infecţie cu Covid-19, cât reprezintă din aceste 650 de cazuri. Ce e interesant, apropo de fragilitate, este că noi avem în România 14.000 de pacienţi care fac dializă. Deci doar 14.000. Dacă fac eu aşa o socoteală, mai puţin de unu la mie din populaţia României. Avem mai puţin de unu la mie din populaţie cu dializă şi avem 20% dintre decese pacienţi cu dializă. 

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie susţine că epidemia de coronavirus va dura aproximativ doi ani de zile şi că distanţarea socială ar trebui păstrată şi după aceea.

Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie: Eu cred că trebuie să reducem oricum activitatea socială, adică să nu ne întaorce, la modelul anterior. Probabil că vor exista relaxări în cursul perioadei de vară. Punctul meu de vedere a fost şi mi-l menţin legat de o evoluţie de doi ani a acestei epidemii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici