Raluca Prună, Ministrul Justiţiei: Statul să acţioneze dacă materialul Sky News nu este real. În acest sens s-au şi făcut nişte prime demersuri

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat, vineri, la Palatul Victoria, întrebată fiind dacă statul român ar trebui să acţioneze în instanţă echipa de jurnalişti Sky News, că statul român este obligat să acţioneze, în măsura în care cele prezentate nu corespund realităţii.

1412 afișări
Imaginea articolului Raluca Prună, Ministrul Justiţiei: Statul să acţioneze dacă materialul Sky News nu este real. În acest sens s-au şi făcut nişte prime demersuri

Raluca Prună, Ministrul Justiţiei: Statul să acţioneze dacă materialul Sky News nu este real. În acest sens s-au şi făcut nişte prime demersuri

"În măsura în care cele prezentate nu corespund realităţii, statul român este obligat să acţioneze. În acest sens s-au şi făcut nişte prime demersuri", a declarat Raluca Prună în cadrul unei conferinţe privind lansarea noii strategii anticorupţie 2016 - 2020.

Întrebată fiind dacă acţiunile jurnaliştilor de la Sky News ar trebui să fie încadrate la probleme privind siguranţa naţională, Raluca Prună a precizat că judecătorul va fi cel care va decide în acest caz.

"Nu este treaba noastră să răspundem la această întrebare. Dacă se va ajunge acolo, probabil că un judecător trebuie să spună asta. Nu am răspunsul. Nu vreau să speculez", a precizat Raluca Prună.

Procurorii DIICOT anunţau joi seară că îi vor cita pe jurnaliştii Sky News pentru audieri, prin intermediul unor comisii rogatorii, pentru a se stabili în ce condiţii a fost realizat materialul privind presupuşii traficanţi de arme din România, reportaj despre care anchetatorii susţin că este o înscenare.

Pantics Levente, Pantics Csaba Atilla şi Szanto Aurelian, cel care ar fi intermediat legătura jurnaliştilor cu persoanele care apar în înregistare, au fost reţinuţi joi seara de DIICOT şi duşi în arestul Poliţiei Capitalei, vineri urmând să fie duşi la instanţă cu propunerea de arestare preventivă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici