Raluca Turcan: Ministrul Justiţiei s-a transformat în avocatul mafiei

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a declarat joi că, prin Ordonanţa de urgenţă pentru revizuirea sentinţelor date pe protocoale sau interceptări ilegale, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader s-a tranformat în avocatul mafiei şi că acesta nu face decât să incite la proteste masive pe 10 august.

583 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan: Ministrul Justiţiei s-a transformat în avocatul mafiei

Raluca Turcan: Ministrul Justiţiei s-a transformat în avocatul mafiei

"Ministrul Justiţiei s-a transformat în avocatul mafiei! Ministrul Justiţiei, în România Europeană, favorizează infractorii şi oferă un motiv de plângere penală. Dacă se concretizează această OUG pentru rejudecarea cazurilor unor infractori dovediţi, devine o obligaţie evaluarea unei plângeri penale. Anunţul acestei ordonanţe nu face decât sa incite. El reprezintă fondul ideal pentru proteste masive pe 10 August. Tudorel Toader oferă o nouă dovadă de sfidare cruntă faţă de ceea ce aşteaptă românii", a scris prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, pe Facebook.

Ministrul Justiţiei a anunţat, miercuri seară, că-i va propune premierului adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pentru revizuirea sentinţelor date pe protocoale sau interceptări ilegale, Tudorel Toader precizând că va face această propunere într-un timp scurt, "după terminarea concediilor".

"(Ordonanţa va dispune -n.r.) posibilitatea oricărui condamnat care are sentimentul, convingerea faptului că hotărârea a fost pe protocol sau pe interceptare nelegală să se apropie de dosar, să ceară unui judecător să verifice dacă hotărârea lui a fost pronunţată pe baza celor două elemente, judecător care să spună da, îi admite şi trimite cauza la rejudecare, judecător care să spună nu, nu e vorba de interceptări nelegale, de protocoale, se respinge. Deciziile Curţii Constituţionale fac această definiţie, această clasificare (- a ceea ce înseamnă interceptări nelegale -n.r.). Interceptări făcute de SRI şi folosite de procurorul de drept comun, fapte care nu au legătură cu securitatea, siguranţa naţională şi folosite în fapte de drept comun", a declarat, miercuri seară, Tudorel Toader, la Antena 3.

Întrebat când va înainta această propunere de ordonanţă de urgenţă, ministrul Justiţiei a răspuns că într-un timp scurt.

"După ce se termină concediile. Imediat după ce se termină concediile", a completat Tudorel Toader.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici