Răsturnare de situaţie în cazul Caracal | DIICOT: A fost reţinut un bărbat care a violat-o pe Luiza Melencu în casa lui Gheorghe Dincă, împreună cu acesta / Ce spune mama fetei / Când va fi încheiat dosarul Caracal

Giorgiana Hosu, adjunctul DIICOT, a anunţat, miercuri, că a fost reţinut un bărbat în vârstă de 46 de ani, pentru că a violat-o pe Luiza Melencu atunci când fata era în casa lui Gheorghe Dincă. Atât cel reţinut, cât şi Dincă, au violat-o pe tânără.

16273 afișări
Imaginea articolului Răsturnare de situaţie în cazul Caracal | DIICOT: A fost reţinut un bărbat care a violat-o pe Luiza Melencu în casa lui Gheorghe Dincă, împreună cu acesta / Ce spune mama fetei / Când va fi încheiat dosarul Caracal

Răsturnare de situaţie în cazul Caracal | DIICOT: A fost reţinut un bărbat pentru că a violat-o pe Luiza Melencu în casa lui Gheorghe Dincă

Update ora 17.30 Mama Luizei Melencu spune că îl cunoaşte pe bărbatul reţinut pentru că i-ar fi violat fiica

Monica Melencu, mama Luizei Melencu,tânăra care a dispărut fără urmă în luna aprilie, de pe o stradă din Caracal, a reacţionat după ce DIICOT a anunţat că a reţinut un nou suspect care ar fi violat-o pe fată. Monica Melencu spune că îl ştie pe bărbat şi este de părere că a fost forţat să recunoască.

Citeşte continuarea...

Ştirea iniţială:

„Inculpatul, 46 de ani, a intrat în atenţia DIICOT încă de la începutul preluării cauzei la structura centrală, iar acum confirm că au fost administrate probe suficiente, ştiinţifice şi testimoniale, pentru a formula acuzaţii oficiale. La 14 aprilie, în jurul orei 12, după ce Gheorghe Dincă a răpit-o prin constrângere cu acte de violenţă pe Melencu Luiza, care aştepta la ocazie, a dus-o la domiciliul acestuia pentru exploatare sexuală în interes personal şi a fost surprins de inculpatul reţinut”, transmite Giorgiana Hosu, adjunctul DIICOT.

Potrivit lui Hosu, bărbatul a observat-o pe Luiza Melencu sechestrată în maşină. El făcea parte din anturajul lui Gheorghe Dincă.

Atunci când a fost reţinut, a spus anchetatorilor că i-a cerut lui Gheorghe Dincă să intreţină relaţii sexuale cu tânăra.

Bărbatul era folosit de Dincă ocazional la muncile din gospodărie.

„La explicaţiile ocupate de Dincă Gheorghe, în sensul că victima e o fată pe care a adus-o pentru a intreţine relaţii sexuale, inculpatul reţinut i-a solicitat să îi permită şi lui întreţinerea unei asemenea relaţii cu Melencu Luiza. În aceste imprejurări, pentru a-şi conspira faptele, inculpatul Dincă Gheorghe a fost de acord. Astfel, în aceeaşi zi, în camera unde dormea Dincă, prin constrângere manifestată prin violenţă fizică şi verbală, cei doi au violat-o pe tânără”, a mai spus Hosu.

Bărbatul reţinut este o persoană fără loc de muncă, fără şcoală, fără un domiciliu stabil, fără venituri, necăsătorit, fără copii şi este cunoscut ca fiind consumator de băuturi alcoolice.

„Pentru a înlătura orice speculaţie, vreau să fac o subliniere importantă: acest inculpat nu este cunoscut cu antecedente penale şi nu există nici o conexiune între inculpat şi vreun grup de criminalitate organizată investigat de către DIICOT. De asemenea, până în acest moment, nu există nici un indiciu ori probă din care să rezulte că ar fi avut vreo formă de participaţie la comiterea infracţiunilor reţinute deja în sarcina inculpatului Dincă Gheorghe (omor, n.r.). Cu alte cuvinte, inculpatul reţinut astăzi nu este complice, instigator sau co-autor la săvârşirea celorlalte infracţiuni pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Gheorghe Dincă”, a mai spus adjunctul DIICOT.

Inculpatul va fi prezentat instanţei de judecată, procurorii DIICOT urmând să solicite emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, bărbatul se numeşte Ştefan Risipiceanu.

DIICOT anunţă că dosarul Caracal va fi încheiat până la finalul anului

Giorgiana Hosu, adjunctul DIICOT, a anunţat, miercuri, că până la finalul acestui an, dosarul Carcacal va fi finalizat, după ce procurorii de caz au verificat toate variantele de lucru.

„Procurorii DIICOT nu au ignorat nici o ipoteză de anchetă, au fost verificate toate variantele de lucru, iar la acest moment, sunt în măsură sa vă aduc la cunoştinţă finalizarea dosarului până la sfârşitul acestui an”, a declarat Giorgiana Hosu, procuror-şef adjunct al DIICOT.

Luiza Melencu (18 ani) a dispărut în luna aprilie 2019, după ce a luat o maşină de ocazie. În acelaşi mod a dispărut Alexandra Măceşanu (15 ani). Gheorghe Dincă a fost identificat abia în 26 iulie, după ce Alexandra a sunat de 3 ori la 112 pentru a-şi anunţa răpirea, însă acţiunile de salvare au fost eşuate.

Duminică, în 28 iulie, avocatul din oficiu al lui Gheorghe Dincă, Bogdan Alexandru, declara, pentru MEDIAFAX, că bărbatul din Caracal a recunoscut cele două crime. De sâmbătă, 27 iulie, Gheorghe Dincă s-a aflat în stare de arest preventiv.

În cursul zilei de miercuri, procurorii au reţinut un bărbat pentru că a violat-o pe Luiza Melencu, atunci când fata era în casa lui Dincă.

Tonel Pop, după ce încă un bărbat a fost reţinut pentru că ar fi violat-o pe Luiza: O variantă

Avocatul familiei Melencu, Tonel Pop, este neîncrezător în privinţa celui de-al doilea bărbat reţinut în cazul Caracal, despre care procurorii DIICOT au spus că au probe că ar fi violat-o pe Luiza. „Nu ştim dacă a abuzat-o, este o variantă”, spune Tonel Pop, care acuză că Dincă schimbă declaraţiile.

Avocatul Tonel Pop a declarat, după reţinerea celui de-al doilea inculpat din dosarul Caracal, că nimic din ceea ce a studiat în dosar nu arată că ar exista al doilea violator.

„Să vedem dosarul, să-l studiem. Nimic din dosar nu ne arată aşa ceva, nimeni nu ne-a spus nimic, şi spre uimirea noastră, o chestie absolut neloială de această dată, întrece orice măsură, noi suntem aici, conducerea DIICOT iese în faţă opiniei publice şi explică că au arestat, că au făcut, că există o persoană, iar noi care suntem aici în acest moment, nouă nu ne-a spus nimeni nici un cuvânt, nicio virgulă despre aşa ceva. Suntem sfidaţi. (...) Nu ştim dacă a abuzat-o, este o variantă. Varianta, care va spun încă o dată, noi fiind la DIICOT, fiind în studiul dosarului, în ancheta în care este anchetat Dincă, noi habar nu avem şi urmărim cum şeful DIICOT va expune dumneavoastră, fără că nimeni să ne informeze şi pe noi, despre această chestiune. Noi dacă ştiam acum, puteam să-i punem nişte întrebări lui Dincă, puteam să uzăm şi noi de drepturile noastre procesuale în momentul în care el este audiat, anchetat, noi nu cunoaştem aceste lucruri. Ce vreau să va spun, Dincă acum nu vrea să mai dea declaraţii, ce face, vine, scrie declaraţiile acolo în arest, scrie ce vrea el acolo şi cine ii dictează şi ce face, după care vine aici la DIICOT, ne cheamă şi pe noi şi transcrie declaraţiile făcute de mâna, le transcrie aici, vine cu servite, cum se spune, în momentul în care punem întrebări”, a declarat Tonel Pop.

Avocatul famileii Melencu acuză faptul că acum, Dincă îşi schimbă declaraţiile.

„Dincă şi-a schimbat din nou toate declaraţiile, le-a răsturnat. (...) A schimbat declaraţiile în ce sens, îşi scrie declaraţiile acolo în arest şi vine şi le transcriu procurorii aici. Nu mai vrea să dea declaraţii, nu face faţă să dea declaraţii, să ii punem întrebări. Când i-am pus întrebări a spus că nu răspunde la nicio întrebare, să transcrie procurorii ce a scris el în arest şi că aia e declaraţia lui. A schimbat total pe elementele esenţiale, a schimbat total modul cum a comis crimele, intenţie, dacă a fost lovitură”, a mai spus avocatul.

Întrebat dacă Gheorghe Dincă a spus ceva de noul inculpat, până acum, Tonel Pop a spus că nu a pomenit de acesta.

„Păi nu a pomenit, dacă noi cunoşteam această situaţie care a fost relatată acum de procurorul şef DIICOT, puteam şi noi să punem întrebări lui Dincă, puteam şi noi să ne exercităm drepturile procedurale şi avem ce să va spunem acum, ce a răspuns Dincă, de a spus Dincă (...) A fost audiat că martor (...) Atunci a spus că nu se cunosc, că nu au nicio tangenţă. Şi nici acum nu ştiu dacă acest nou martor vine să consolideze variantele lui Dincă, că are vreo şapte variante până acum”, a mai spus Tonel Pop.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
diicot,
caracal,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici