LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 737. Ochii întregii lumi sunt aţintiţi pe funeraliile lui Alexei Navalnîi / Părinţii au însoţit sicriul în biserică / Filmările interne, interzise / BBC: din mulţime s-a strigat „Rusia va fi liberă” / Poliţia i-a percheziţionat pe cei 3.000 de ruşi sosiţi la slujba înmormântare / Şi UE i-a adus un omagiu opozantului

Ziua de astăzi este marcată în Rusia de înmormântarea lui Alexei Navalnîi.

4402 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 737. Ochii întregii lumi sunt aţintiţi pe funeraliile lui Alexei Navalnîi / Părinţii au însoţit sicriul în biserică / Filmările interne, interzise / BBC: din mulţime s-a strigat „Rusia va fi liberă” / Poliţia i-a percheziţionat pe cei 3.000 de ruşi sosiţi la slujba înmormântare / Şi UE i-a adus un omagiu opozantului

Războiul din Ucraina, ziua 737. Ochii întregii lumi sunt pe funeraliile lui Alexei Navalnîi / Poliţia îi percheziţionează pe cei care sosesc la cimitirul din Moscova unde va avea loc înmormântarea / Mulţimea s-a strâns, iar autorităţile au montat garduri

UPDATE Războiul dronelor în Ucraina: evoluţia în echipamentul de luptă al trupelor de la Kiev

Războiul dronelor în Ucraina: de la cele tactice Bayraktar, la cele mici de tipul FPV, care sunt acum vedetele. În primele două luni ale anului 2024, complexul industrial ucrainean de apărare a produs aproximativ 200.000 de drone FPV, a declarat ministrul adjunct al industriilor strategice din Ucraina, Hanna Hvozdyar.

Ucraina are ca ţintă să livreze armatei un milion de drone FPV (First Person View) anul acesta, pentru a suplini lipsurile în aprovizionarea cu muniţie de artilerie, în special cea pentru obuzierele grele de 155 mm.

UPDATE Viktor Orban: Trump ar fi singura şansă de a încheia războiul în Ucraina

Premierul maghiar Viktor Orban a confirmat vineri că îl va vizita pe Donald Trump în Florida săptămâna viitoare şi a declarat că revenirea lui Trump la preşedinţie ar fi ,,singura şansă serioasă" pentru a pune capăt războiului din Ucraina, scrie Associated Press (AP).

Potrivit AP, Orbán s-a declarat convins că dacă Trump ar fi fost în funcţie când a început războiul din Ucraina, ,,nu ar fi existat niciun război acum".

UPDATE Mii de oameni au scandat numele lui Navalnîi la înmormântarea sa

UPDATE Apar primele arestări după înmormântarea lui Navalnîi

Un raport arată că cel puţin 45 de persoane participante la funeraliile lui Alexei Navalnîi au fost arestate, informează grupul rus pentru drepturile omului OVD info, potrivit Sky News.

UPDATE Secretarul Trezoreriei SUA: Activele militare ruseşti nu subtituie sprijinul militar pentru Ucraina

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a declarat că activele ruseşti îngheţate nu pot fi considerate un substitut pentru ajutorul de urgenţă pentru Ucraina, potrivit Kyiv Independent, care citează Bloomberg.

Anunţul vine în contextul în care Ursula von der Leyen a propus, în această săptămână, ca activele ruseşti îngheţate să fie transferate sub formă de ajutor militar pentru Ucraina, iar sprijinul din partea Washingtonului rămâne blocat în Camera Reprezentanţilor de luni de zile, relevă sursa citată.

UPDATE Ucraina a doborât 13 avioane ruseşti în luna februarie, cel mai mare număr din octombrie 2022

Forţele armate ucrainene au doborât 13 avioane ruseşti în februarie, a anunţat Ministerul Apărării la 1 martie, potrivit Kyiv Independent.

Acesta este cel mai mare număr de avioane pe care Ucraina a reuşit să le distrugă într-o singură lună din octombrie 2022, potrivit ministerului.

UPDATE Olanda şi Ucraina au semnat un acord de securitate pe 10 ani 

Pe lângă semnarea acordului, Olanda oferă un nou sprijin militar, în valoare de 2 miliarde de euro, care vor fi destinaţi, prioritar, consolidării forţei aeriene ucrainene.

UPDATE Wall Street Journal: Care sunt condiţiile cerute de Putin pentru o pace cu Ucraina

Proiectul de tratat stipulează că Ucraina, deşi i se permite să urmărească aderarea la Uniunea Europeană, nu ar putea adera la alianţe militare precum NATO. Niciun armament străin nu ar fi permis pe teritoriul ucrainean. Armata Ucrainei ar fi redusă la o anumită dimensiune. Totul ar fi limitat: de la numărul de trupe şi tancuri până la raza maximă de tragere a rachetelor ucrainene, potrivit documentelor consultate de Wall Street Journal. 

Peninsula Crimeea, deja ocupată de Rusia, ar rămâne sub influenţa Moscovei şi nu ar fi considerată neutră. De asemenea, Moscova a făcut presiuni pentru ca limba rusă să funcţioneze pe picior de egalitate cu ucraineana în guvern şi în tribunale.

UPDATE Atac cu dronă în Kherson. Trei persoane, ucise

Un oficial instalat în Rusia a declarat că trei persoane au fost ucise într-un atac cu dronă asupra unei maşini în regiunea ucraineană Kherson, potrivit Sky News.

În acest moment, regiunea ucraineană se află sub ocupaţie rusă. 

UPDATE Mesajul Iuliei Navalnaya pentru soţul său: ,,Te iubesc pentru totdeauna"

UPDATE Semn neaşteptat pe uşa bisericii prin care a fost purtat sicriul lui Navalnîi

UPDATE Sicriul lui Navalnîi, coborât pe muzica lui Frank Sinatra

Ceremonia de înmormântare a lui Alexei Navalnîi a început la cimitirul Borisovskoye din Moscova, potrivit Sky News

Sicriul său a fost coborât în mormânt pe melodia My Way a lui Frank Sinatra, a declarat purtătoarea sa de cuvânt.

Potrivit lui Ivan Zhdanov, aliatul lui Navalnîi, oamenii vor avea ocazia să arunce un pumn de pământ pe sicriu.

UPDATE Diplomaţii occidentali nu au voie să intre în biserică

Ambasadorilor şi diplomaţilor occidentali nu li s-a permis să intre în biserică pentru a asistat la slujba de înmormântare a lui Alexei Navalnîi. Diplomaţii aşteptau afară alături de alte persoane. La sfârşitul comemorării, când maşina funerară s-a îndreptat spre cimitir, însărcinatul cu afaceri italian Pietro Sferra Carini a aruncat o floare roşie pe maşină, ca mulţi alţi ruşi.

UPDATE Mulţimea a aruncat flori pe sicriu strigând: „Rusia va fi liberă”

Unii oameni au aruncat flori spre sicriul care conţinea cadavrul lui Alexei Navalnîi când acesta a părăsit biserica, după slujba de înmormântare de la biserică şi înainte de a ajunge la cimitirul aflat la o jumătate de oră de mers. Mulţimea a scandat sloganuri precum „Rusia va fi liberă”, „Nu războiului” şi „Ucigaşi”, BBC transmite. Scurta slujbă de înmormântare a lui Navalnîi a avut loc într-o biserică de la periferia Moscovei.

UPDATE Înmormântarea în curând

Sicriul lui Alexei Navalnîi a ajuns la cimitirul Borisovskoie din Moscova.

UPDATE Cel puţin 2-3.000 de oameni la înmormântare

În afara Bisericii Icoanei Maicii Domnului din Moscova, unde a avut loc înmormântarea lui Alexei Navalnîi, au fost prezenţi cel puţin 2-3.000 de oameni. Acest lucru a fost relatat de surse jurnalistice locale. Mulţimea a aşteptat în afara bisericii şi pe străzile din jur, deoarece doar câteva persoane, în afara familiei, aveau voie să intre în biserică.

UPDATE Delegaţia UE este la înmormântare

„O delegaţie UE participă la înmormântarea lui Alexei Navalnîi. Este condusă de şeful delegaţiei noastre diplomatice”. Acest lucru a fost explicat de purtătorul de cuvânt al Serviciului UE de Acţiune Externă, Peter Stano. „Există mai multe indicii ale acţiunii Kremlinului cu privire la încălcarea drepturilor omului, doar uitaţi-vă la represiunea implementată după moartea adversarului”, a amintit Stano. „Navalnîi a fost un luptător pentru libertate şi îi aducem un omagiu”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Comisiei Eric Mamer.

UPDATE Ceremonia din biserică s-a încheiat, sicriul se îndreaptă spre cimitir

Slujba de înmormântare a lui Alexei Navalnîi s-a încheiat la biserică în jurul orei 14.00, iar sicriul a fost transportat în cimitir, a anunţat Ivan Zhdanov pe reţelele de socializare. Directorul asociaţiei anticorupţie a lui Alexei Navalnîi a încurajat participanţii să meargă spre cimitir, aflat la aproximativ o jumătate de oră de mers de biserică.

UPDATE Comemorare cu sicriu deschis

Fundaţia lui Alexei Navalnîi a publicat pe X primele fotografii din interiorul bisericii din Moscova unde are loc înmormântarea. Din imagine se poate observa că la slujba de comemorare era sicriul deschis, cu corpul adversarului aproape complet acoperit de flori. Oamenii din jurul lui ţineau în mână lumânări.

UPDATE Au sosit părinţii lui Navalnîi

Anatoli Navalny şi Liudmila Navalnaia, părinţii lui Alexei - decedat într-o închisoarea din Siberia - au fost văzuţi mergând la Biserica Icoanei Maicii Domnului din Moscova pentru înmormântarea fiului lor, informează The Guardian.

UPDATE Şcolile îşi prelungesc programul în preajma înmormântării lui Navalnîi: pentru Moscova, acestea sunt „probleme de securitate”

Părinţii elevilor din cartierul Marino din Moscova, unde va avea loc înmormântarea lui Navalnîi, au fost avertizaţi că copiii lor vor trebui să rămână la şcoală până la ora 15.15, „pentru a le asigura siguranţa”. Meduza relatează acest lucru, adăugând că cel puţin o instituţie a adăugat chiar şi o lecţie în plus la sfârşitul zilei de şcoală.

UPDATE Fidelii lui Navalnîi: Vom afla cine a făcut-o şi ne vom răzbuna

Fostul mâna dreaptă a lui Navalnîi, Leonid Volkov, a reiterat că Fondul Anticorupţie - înfiinţat de oponent - va plăti 100.000 de euro oricui oferă informaţii despre împrejurările morţii lui Alexei. În transmisiunea live pe YouTube, în curs de desfăşurare, Volkov a anunţat: „Vom ajunge la fund, vom afla totul, indiferent de cost. Şi ne vom răzbuna”. Familia lui Navalnîi şi colaboratorii săi îl consideră pe preşedintele rus Vladimir Putin responsabil pentru „uciderea” adversarului său într-o închisoare de maximă securitate pe 16 februarie.

UPDATE Purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi le mulţumeşte celor prezenţi la înmormântare: „Nu vă opriţi, ne aşteaptă vremuri grele şi lupte mai mari, nu putem renunţa”

Purtătoarea de cuvânt al lui Alexei Navalnîi le-a mulţumit tuturor celor care au mers la biserica din Moscova pentru înmormântarea disidentului. „Sunt foarte recunoscător celor care au venit astăzi la biserică şi celor care vor veni la cimitir”, a declarat Kira Irmiş pe canalul YouTube organizat de susţinătorii lui Navalnîi cu această ocazie. „Toţi cei care îl susţin pe Alexei şi scriu despre asta, este foarte important acum şi va fi şi mai important mai târziu. Aşa că vă rog să nu vă opriţi”. „Se aşteaptă vremuri mai grele şi lupte mai mari”, a adăugat el. „Deci, nu putem renunţa. Ar trebui să continuăm să vorbim despre asta şi ar trebui să ne amintim de asta”.

UPDATE Mulţimea: Nu ţi-a fost frică, nici nouă

Când a ajuns la biserică cortegiul funerar care transporta sicriul lui Alexei Navalnîi, se auzea mulţimea aplaudând şi scandând: „Nu ţi-a fost frică şi nu ne este frică”, întrucât sicriul a fost dus în biserică pentru înmormântare, scrie BBC.

UPDATE Echipa lui Navalnîi raportează probleme cu internetul

Echipa Navalnîi raportează probleme cu internetul în zona bisericii unde are loc înmormântarea lui, iar asta face dificilă difuzarea live anunţată online. CNN mai raportează pe site-ul său că semnalul video al echipajului său care acoperă evenimentul pare blocat. „Cu aproximativ 20 de minute înainte de începerea programată a înmormântării, nu au fost disponibile imagini live ale bisericii”, scrie site-ul postului american.

UPDATE Corpul lui Navalnîi a ajuns la biserică în jurul orei 13.00. Ceremonia este programată să înceapă la ora locală 14.00, conform Sky News

Lynne Tracy, ambasadorul SUA în Rusia, urmează să participe la înmormântare. O maşină a ambasadei SUA a fost văzută îndreptându-se spre zonă. Lynne Tracy declara anterior că moartea lui Navalnîi a fost "o dovadă clară a direcţiei întunecate şi înspăimântătoare în care Kremlinul îşi conduce poporul".

Între timp, mii de oameni s-au alăturat cozii care s-a format pentru salutul final adresat lui Navalnîi. O coadă imensă de persoane îndurerate se întinde de la biserica din Moscova unde va avea loc ceremonia, conform Sky News.

UPDATE Pentru Navalnîi, peste 500 de mii de lumânări virtuale aprinse pe un portal dedicat

Aproape 500 de mii de lumânări virtuale au fost „aprinse” pentru Alexei Navalnîi pe un portal special creat. Sky News o relatează. Toate acestea se întâmplă în timp ce un lung şir de oameni aşteaptă în faţa bisericii din Moscova unde va avea loc înmormântarea adversarului care a murit pe 16 februarie trecut în colonia penală arctică „Polar Wolf”.

UPDATE Peste 1.000 de oameni i-au adus ultimul omagiu lui Navalnîi, lângă biserică

Cu aproximativ o oră şi jumătate înainte de începerea slujbei, echipa Navalnîi estimează că peste 1.000 de oameni s-au adunat în apropierea bisericii din Moscova pentru a-şi lua ultimul rămas bun de la Alexei Navalnîi. Reuters raportează acest lucru pe site-ul său.

UPDATE Trupul lui Navalnîi, spre biserică

Cortegiul funerar cu trupul lui Alexei Navalnîi va părăsi morga după ora 12.30, pentru a ajunge la Biserica Icoanei Maicii Domnului. Acest lucru a fost scris pe Telegram de Ivan Zdanov, directorul Fundaţiei Anticorupţie şi membru al Consiliului Central al partidului Rusia Viitorului. Traseul va dura aproximativ o oră.

UPDATE Kremlinul nu are nimic de spus familiei lui Navalnîi

Kremlinul nu are nimic de spus rudelor lui Alexei Navalnîi în ziua înmormântării sale. Purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Dmitri Peskov, a spus acest lucru, adăugând că Kremlinul „nu poate oferi o evaluare a lui Navalnîi ca personaj politic”, relatează Ria Novosti.

UPDATE Lumea s-a strâns la cimitir

Fostul şef de cabinet al lui Navalnîi spune că există deja „multe sute” de persoane care aşteaptă în faţa bisericii unde urmează să aibă loc funeraliile fostului lider al opoziţiei ruse.

Leonid Volkov a declarat pentru BBC World Service că s-au adunat, de asemenea, „o mulţime” de poliţişti, „ca şi cum am avea de gând să începem o revoluţie”.

„Scopul nostru este de a avea o despărţire şi un doliu paşnic, dar se pare că autorităţile ruse consideră că este o revoltă sau ceva de genul acesta”, adaugă Volkov.

Navalnîi a murit pe 16 februarie într-o închisoare rusă, unde ispăşea o pedeapsă pentru acuzaţii de natură politică.

UPDATE Cadavrul lui Navalnîi a fost predat, iar maşina funerară se îndreaptă spre biserică

Trupul lui Alexei Navalnîi a fost predat rudelor sale la morgă, iar maşina funerară cu cadavrul adversarului se îndreaptă spre biserica Marino, din cartierul său din sud-estul Moscovei, unde va avea loc înmormântarea. Acest lucru a fost anunţat de directorul Fondului Anticorupţie al Navalnîi, Ivan Ivan Zhdanov. „Timpul de călătorie, dacă nu există obstacole, este de aproximativ o oră”, a scris el pe reţelele de socializare.

„Rudele au ajuns la morgă la ora 10 dimineaţa, ora la care trebuiau să le predea cadavrul lui Alexei”, a scris Kira Iarmiş, purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, pe X.

UPDATE Zaporojie, bombardată de 200 de ori în 24 de ore

În ultimele 24 de ore, armata rusă a bombardat regiunea ucraineană Zaporojie de 200 de ori, un civil a fost ucis, a declarat guvernatorul Ivan Fedorov, citat de Ucrainska Pravda. „Ruşii au lansat 200 de atacuri asupra 11 aşezări din regiunea Zaporojie în 24 de ore. 130 de lovituri de artilerie au lovit teritoriul Orekhov, Priutnoye, Malinovka, Malaia Tokmacka, Plavnei şi alte oraşe şi sate din prima linie. Patru atacuri cu rachete asupra lui Iulievka. Trupele ruse au folosit 52 de drone şi rachete pentru a lovi Guliaipole, Novodanilovka, Malinovka, Malaya Tokmachka şi Robotyne”, a spus Fedorov.

UPDATE Zelenski: acordurile de securitate cu alte ţări ne întăresc

„Avem deja acorduri de securitate cu şase ţări: Marea Britanie, Germania, Franţa, Danemarca, Canada şi Italia. Fiecare dintre aceste acorduri aduce statul nostru mai aproape de oportunităţi mai mari, de o interacţiune mai mare cu lumea şi de o putere mai mare”. Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, scrie acest lucru pe X. „Fiecare dintre aceste acorduri – continuă Zelenski – oferă, de asemenea, mai multă putere ordinii internaţionale bazate pe reguli. Cu cât interacţionăm mai mult, cu atât teroriştii ruşi vor pierde mai repede”.

UPDATE Poliţia îi percheziţionează pe cei care sosesc la cimitirul Barisov, pentru înmormântarea lui Navalnîi

Poliţiştii verifică paşapoartele şi obictele personale şi, de asemenea, întreabă scopul vizitei persoanelor care sosesc la intrarea în cimitirul Borisov din Moscova, unde astăzi (la ora 15.00, ora României) opozantul Alexei Navalnîi, care a murit într-o colonie penală siberiană pe 16 februarie. Televiziunea independentă Dozhd a raportat acest lucru, citând canale Telegram din Rusia. Poliţiştii explică faptul că motivul percheziţiilor este „prevenirea operaţiunilor teroriste”. La ieşirea din staţia de metrou Borisovo, echipe de ofiţeri sunt deja la post, iar nu departe de intrarea în cimitir se află maşini de poliţie. Mulţi semnalează şi prezenţa suspectă, în incinta cimitirului, a agenţilor în civil de la Centrul de Luptă împotriva extremismului. Camerele de supraveghere exterioare ar urma să fie instalate pe luminile stradale din jurul cimitirului. Mai mult, pentru înmormântarea lui Navalnîi, spaţiul din faţa bisericii din cartierul Marino, unde este planificată ceremonia religioasă, a fost izolat complet.

UPDATE Producţia este în creştere în Rusia, cel mai bun rezultat din ianuarie 2017

În Rusia, indicele S&P Global Manufacturing PMI a crescut în februarie la o valoare de 54,7, comparativ cu 52,4 în ianuarie. Ultimele date au semnalat o „îmbunătăţire puternică a stării de sănătate a sectorului producţiei de mărfuri. Cel mai bun ritm de creştere din ianuarie 2017”, explică o notă de la S&P Global.

UPDATE Japonia anunţă un nou pachet de sancţiuni

Guvernul japonez a extins lista de sancţiuni împotriva Rusiei pentru evoluţiile din războiul din Ucraina, adăugând 12 persoane şi 36 de organizaţii pe „lista neagră”. Acest lucru a fost raportat de agenţia rusă Tass. Lista sancţiunilor include, printre altele, comisarul pentru drepturile copilului în regiunea Kaluga, Irina Ageieva, comisarul pentru drepturile copilului în regiunea Rostov, Irina Cerkasova, comisarul pentru drepturile omului în Republica Cecenia, Mansur Soltaiev, preşedintele guvernului Musulman al Republicii Cecene, Kuciev, comandantul celui de-al doilea regiment de poliţie pentru sarcini speciale al Ministerului Afacerilor Interne al Federaţiei Ruse din Republica Cecenă, Zamid Chalaiev.

UPDATE Moscova: drone Kiev peste regiunile Belgorod şi Nijni Novgorod

Moscova spune că o dronă ucraineană a fost doborâtă deasupra regiunii Belgorod din Rusia, iar alte trei au fost interceptate în timp ce se îndreptau spre Nijni Novgorod. Acest lucru a fost raportat de agenţia Tass, citând Ministerul rus al Apărării. Presa locală a scris despre explozii puternice în Dzerjinsk, regiunea Nijni Novgorod. Oraşul găzduieşte industria Y.M. Uzina Sverdlov, unul dintre cei mai mari producători de bombe şi obuze din Rusia.

UPDATE Rusia atacă în zona Herson

UPDATE Parisul va trimite 100 de drone de război la Kiev până în vară

Parisul va comanda 100 de drone de la compania franceză Delair, care vor sosi în Ucraina în această vară, a anunţat ministrul Forţelor Armate Sebastien Lecornu. „Printr-un program inovator, Franţa comandă 100 de muniţii telecomandate de la Delair, care vor ajunge în Ucraina în această vară”, a spus Lecornu la X. „În total, 2.000 de muniţii telecomandate vor fi comandate de la industria noastră de apărare. Pentru nevoile armatelor noastre şi nevoile Ucrainei”, a precizat el.

UPDATE Pentagonul: Dacă Ucraina pierde războiul, NATO va trebui să lupte împotriva Rusiei

Alocarea fondurilor pentru Ucraina este crucială, acest lucru a declarat şeful Pentagonului Lloyd Austin, subliniind că dacă Ucraina pierde războiul, ţările NATO vor trebui să lupte împotriva Rusiei. „Ştim că, dacă Putin are succes, nu se va opri. El va continua să fie mai agresiv în regiune. Şi alţi lideri din întreaga lume, alţi autocraţi se vor uita la asta. Şi vor fi încurajaţi de faptul că acest lucru s-a întâmplat fără ca noi să putem susţine un stat democratic”, a spus Austin, într-un discurs în Camera Reprezentanţilor SUA, citat de presa ucraineană. „Dacă eşti o ţară baltică, eşti foarte îngrijorat dacă vei fi următorul: ei îl cunosc pe Putin, ştiu de ce este capabil. Şi, sincer, dacă Ucraina cade, chiar cred că NATO va intra în război cu Rusia”, a adăugat şeful Pentagonului.

UPDATE Scholz îşi reiterează refuzul furnizării de rachete Taurus către Kiev

Cancelarul german Olaf Scholz consideră că Germania nu este pregătită să transfere rachete Taurus cu rază lungă de acţiune în Ucraina, deoarece acestea ar putea fi folosite pentru a lovi Moscova, relatează publicaţia de ştiri germană Tagesschau. Racheta de croazieră cu o rază de acţiune de 500 de kilometri este o armă „care, dacă este folosită incorect, poate atinge o ţintă anume, undeva în Moscova”, a comentat cancelarul neamţ.

UPDATE Navalnîi va fi înmormântat astăzi

Înmormântarea marelui adversar va avea loc astăzi. La evenimentul din capitala Rusiei va fi prezent şi însărcinatul cu afaceri al ambasadei Italiei la Moscova.

UPDATE Ucraina, alertă antiaeriană în trei regiuni din est

Alerta antiaeriană a fost declanşată aseară în trei regiuni de est ale Ucrainei: Harkov, Poltava şi Sumî. Presa locală a relatat acest lucru.

UPDATE G20 s-a încheiat fără o declaraţie finală

G20 economic de la Sao Paulo s-a încheiat fără o declaraţie finală, din cauza lipsei unui acord cu privire la formularea textului. În schimb, va exista o declaraţie a preşedinţiei pe probleme economice. Ministrul brazilian al Economiei, Fernando Haddad (preşedinţie), a vorbit despre asta la încheierea lucrărilor, explicând că „impasul” a fost creat de „conflictele geopolitice în curs”. Deja în ultimele ore au apărut tensiuni în negocierile pe punctul de a condamna Rusia pentru agresiunea împotriva Ucrainei, asupra căreia nu s-a găsit unanimitatea necesară pentru aprobarea textului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici