Razie printre dealerii de droguri: 59 de persoane, arestate preventiv de DIICOT din ultimele două săptămâni

În urma acţiunilor poliţiştilor SCCO şi a procurorilor DIICOT din ultimele două săptămâni au fost emise 155 de ordonanţe de reţinere, 59 de mandate de arestare preventivă şi un mandat de arest la domiciliu, iar faţă de 61 de persoane a fost luată măsura controlului judiciar.

259 afișări
Imaginea articolului Razie printre dealerii de droguri: 59 de persoane, arestate preventiv de DIICOT din ultimele două săptămâni

Razie printre dealerii de droguri: 59 de persoane, arestate preventiv de DIICOT din ultimele două săptămâni

În perioada 15 – 28 septembrie, poliţiştii din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, împreună cu procurorii DIICOT, au efectuat 85 de acţiuni operative (dintre care 39 de amploare), pentru destructurarea grupurilor infracţionale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic şi consum ilicit de droguri şi spălare de bani.

În cadrul acestora, au fost efectuate 485 de percheziţii domiciliare, fiind derulate activităţi investigative pentru probarea activităţii infracţionale a 310 persoane.

Au fost emise 155 de ordonanţe de reţinere, 59 de mandate de arestare preventivă şi un mandat de arest la domiciliu. De asemenea, faţă de 61 de persoane, a fost luată măsura controlului judiciar.

În urma activităţilor, au fost indisponibilizate 8 arme de foc şi muniţia aferentă (81 de bucăţi), 3 autovehicule, 320 de grame de bijuterii din aur, 18.070 kilograme de canabis, 748 de doze de canabis, 72 de doze de cocaină, 74 de doze de alte droguri, 21 de plante şi peste 2,3 kilograme de alte fragmente vegetale.

De asemenea, au fost descoperite şi ridicate 1,2 kilograme rezină de canabis, 70 de grame de cocaină, peste 7,6 kilograme de alte tipuri de droguri, 4.299 de diverse comprimate, 83 de grindere, 56 de cântare de precizie, 289 de telefoane mobile, 32 de cartele SIM, 19 sisteme PC/laptopuri, 29 de medii de stocare, 275.618 lei, 38.000 de euro, 15.630 de dolari şi un card bancar.

În cadrul acţiunilor, alături de poliţiştii din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, au participat luptătorii Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, precum şi jandarmi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
dealer,
diicot,
arestare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici