Reprezentanţii fermierilor se vor întâlni, la ora 14.00, cu Boc şi Pogea

Reprezentanţii fermierilor se vor întâlni, miercuri, la ora 14.00, la Guvern, cu premierul Emil Boc şi cu ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, pentru a discuta referitor la soluţiile pentru problemele care au determinat protestele de miercuri, din Bucureşti.

17 afișări
Imaginea articolului Reprezentanţii fermierilor se vor întâlni, la ora 14.00, cu Boc şi Pogea

Reprezentanţii fermierilor se vor întâlni, la ora 14.00, cu Boc şi Pogea (Imagine: Attila Szavuj/Mediafax Foto)

Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, a declarat, miercuri, că va încerca să intermedieze miercuri, 10 iunie, o întâlnire între crescătorii de bovine, premierul Emil Boc şi ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea.

"Solicitarea pe care au făcut-o (crescătorii de bovine, n.r.) este să avem o întrevedere cu primul ministru şi ministrul Finanţelor. Noi tot avem şedinţă de guvern. Eu pot să merg mai repede acolo, să încerc să rezolv această întâlnire", a declarat Sârbu, după întâlnirea pe care a avut-o cu reprezentanţii crescătorilor de bovine, la sediul Ministerului Agriculturii.

Fermierii au solicitat întrevederea pentru a discuta probleme de fiscalitate, cum ar fi eliminarea impozitului forfetar sau compensarea datoriilor faţă de bugetul de stat, în cuantumul subvenţiei pe care trebuie să o acceseze fermierii, potrivit preşedintelui Federaţiei Crescătorilor de Taurine din România, Mircea Ciurea.

Ministrul a precizat că revendicările fermierilor sunt realiste, dar că şi ministerul are unele constrângeri legate de directivele europene, referitoare la ajutoarele de stat şi cuantumul subvenţiilor.

Crescătorii sunt nemulţumiţi de atitudinea procesatorilor de lapte, care le oferă un preţ de achiziţie de 30-50 de bani pe litru, dar şi de cantităţile de lapte neconform care intră în ţară.

De altfel, Sârbu a confirmat că în urma mai multor controale mixte făcute în teritoriu au fost depistate cantităţi de lapte neconform din afara ţării.

Aproximativ 1.200 de fermieri din 25 de judeţe protestează, miercuri, în faţa Guvernului, cerând alocarea de subvenţii compensatorii şi verificarea calităţii laptelui care intră în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici