Video Restaurarea Cazinoului din Constanţa: Lucrările au început, după mai bine de 7 ani de chin birocratic

  • Lucrările de restaurare a Cazinoului din Constanţa vor dura aproape 2 ani şi jumătate
  • Întregul proiect de reabilitare a Cazinoului Constanţa ajunge la 100 de milioane de lei
  • Monumentul construit în 1910 este unul din simbolurile Art Nouveau ale României
1078 afișări

România a încremenit în criza declanşată de noul coronavirus. Locuri din ţară care înainte fremătau de oameni sunt acum pustii. Aşa e şi Faleza Cazinoului din Constanţa. Dacă te uiţi însă mai bine, vei observa că acolo e totuşi cineva. Sunt muncitorii care lucrează la restaurarea Cazinoului.

După mai bine de 7 ani de chin birocratic, de licitaţii contestate şi anulate, au început în sfârşit lucrările. Monumentul e acum plin de schele, dar constructorii promit că în aproximativ 2 ani şi jumătate va reveni la strălucirea de odinioară. Întregul proiect de modernizare a Cazinoului ajunge la un cost de 100 de milioane de lei, din care mai mult de jumătate sunt cheltuielile de restaurare.

Monument Art Nouveau, Cazinoul de pe faleza Mării Negre a fost inaugurat în 1910, în ziua de Sfânta Maria.

Construit în special pentru desfăşurarea jocurilor de noroc, Cazinoul a fost martorul unuia dintre momentele istorice dinaintea Primului Război Mondial. Aici, Regele Carol I şi Principele Ferdinand l-au primit pe Ţarul Nicolae al II-lea al Rusiei.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici