România este pe locul 1 în Europa la accidente rutiere. Titi Aur si Costin Tătuc, despre siguranţa auto

  • În România sunt peste 8 mil. de posesori de permis de conducere.
  • Anual pierdem 3,3 miliarde de euro din cauza accidentelor rutiere.
  • România este pe locul 1 în Europa la accidente rutiere.
820 afișări
Imaginea articolului România este pe locul 1 în Europa la accidente rutiere. Titi Aur si Costin Tătuc, despre siguranţa auto

România este pe locul 1 în Europa la accidente rutiere. Titi Aur si Costin Tătuc, despre siguranţa auto

România este pe locul I în Europa când vine vorba de accidente rutiere. Un loc 1 pe care nu-l dorim, dar il deţinem ca o consecinţă a educaţiei rutiere pe care o avem.
 
Experţi în siguranţă rutieră precum Costin Tătuc au ridicat problema într-o conferinţă organizată de Fundaţia Auto Pentru Copii. 
 
„Gândiţi-vă că intr-o programă teoretică care are un minim de 30 de ore trebuie să faci şi cunoaşterea regulilor de circulaţie, cunoaşterea vehiculului, reguli de prim ajutor, conducere ecologică.Din păcate în şcoala de şoferi este foarte greu şă complimi atâta informaţie şi să o faci inteligibilă şi uşor perceptibilă de către candidaţi”, a spus Costin Tătuc, expert în siguranţă auto.
 
Ba mai mult, reguli care în Europa sunt considerate necesare şi obligatorii, în România lispsesc cu desăvârşire şi nu sunt predate în şcoala de şoferi. Despre ce trebuie făcut şi care sunt aceste reguli, vorbeşte fostul pilot de raliuri Titi Aur.
 
„Completarea Programei, ce înseamnă o completare a programei înseamnă să se introducă reguli de conducere defensivă şi dinou dacă ne uităm la orice şcoală de şoferi Nu se învaţă regula de 2 secunde nu se învaţă regula fermoarului care sunt obligatorii în Germania şi Suedia. Cauza principală a accidentelor este educaţia, LIPSA de educaţie mai precis în România. Eu o spun răspicat "Nu avem şcoală de şoferi în România  avem doar şcoli de luat permisul", a afirmat Titi Aur, exper auto.
 
Aceste reguli sunt predate în şcoli specializate de conducere defensivă precum Academia Titi Aur, dar mai puţin de 1% din şoferii români ajung să studieze practic un astfel de curs. Iată ce înseamnă regula fermoarului.
 
„Cei care nu au prioritate trebuie să stea, cei care au prioritate trec, asta înseamnă că cei care nu au prioritate pot să închidă maşina să vină după 4 ore. Şi atuncea se aplică regula fermoarului şi care înseamnă aşa: Unul din stânga, unul din dreapta exact cum se închide un fermoar asta înseamnă fluiditate, cursivitate”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici