România, naţiune-sponsor, la Centrul de excelenţă în domeniul schimbărilor climatice şi securitate

România se alătură, ca naţiune-sponsor, la Centrul de excelenţă NATO în domeniul schimbărilor climatice şi securităţii, care va fi găzduit de Canada, transmite MApN.

153 afișări
Imaginea articolului România, naţiune-sponsor, la Centrul de excelenţă în domeniul schimbărilor climatice şi securitate

România, naţiune-sponsor, la Centrul de excelenţă în domeniul schimbărilor climatice şi securitate

Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, a participat, în marja Summit-ului de la Vilnius, la ceremonia de semnare a Memorandumului de înţelegere privind alăturarea României, ca naţiune-sponsor, la Centrul de excelenţă NATO în domeniul schimbărilor climatice şi securităţii, care va fi găzduit de Canada, anunţă MApN.

„În ultimii ani, problematica schimbărilor climatice şi a impactului asupra securităţii s-a evidenţiat ca subiect major pe agenda aliată. Conceptul Strategic al NATO reflectă provocarea majoră a schimbărilor climatice asupra mediului de securitate, acestea acţionând ca multiplicator al ameninţărilor şi riscurilor de securitate şi afectând, totodată, modul în care operează forţele armate aliate. Mai mult, liderii NATO şi-au propus să confere Alianţei un rol de model în plan internaţional privind înţelegerea şi adaptarea la schimbările climatice. Acţiunile ambiţioase derulate la nivelul NATO pe acest palier au impulsionat demersuri similare şi în plan naţional şi, pe acest fond, alinierea României la procesele derulate în context european şi euro-atlantic”, potrivit comunicatului de presă.

Ministrul Tîlvăr a salutat iniţiativa Canadei de a găzdui Centrul de Excelenţă în domeniul schimbărilor climatice şi securităţii.

„România a sprijinit aceste iniţiative la nivel aliat, iar interesul acordat acestui domeniu este reflectat inclusiv în documentele programatice naţionale. Mai mult, pot afirma că ne aflăm într-o fază avansată de elaborare a unei Strategii naţionale privind abordarea schimbărilor climatice în domeniul apărării, care se doreşte a fi adoptată până la finalul acestui an”, a transmis ministrul Tîlvăr.

MApN arată că Tîlvăr a subliniat şi importanţa alăturării României la acest Centru de Excelenţă, care va contribui la îmbunătăţirea cunoaşterii situaţionale, respectiv a dezvoltării de acţiuni şi iniţiative de atenuare şi adaptare la schimbările climatice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici