Operaţiune de salvare în Vâlcea: 22 de turişti, între care nouă copii, blocaţi pe Vârful Roman/ Primar: Au au fost avertizaţi să coboare, dar aveau poftă de distracţie

Douăzeci şi doi de turişti, între care nouă copii, au rămas blocaţi pe Vârful Roman din judeţul Vâlcea, din cauza unui drum impracticabil, acoperit cu zăpadă. Jandarmii şi salvamontiştii intervin.

1091 afișări
Imaginea articolului Operaţiune de salvare în Vâlcea: 22 de turişti, între care nouă copii, blocaţi pe Vârful Roman/ Primar: Au au fost avertizaţi să coboare, dar aveau poftă de distracţie

Salvamontiştii întervin pentru recuperarea a 22 de turişti, între care nouă copii, blocaţi pe Vârful Roman din Vâlcea

UPDATE: Primarul oraşului Horezu, Nicolae Sărdescu, declară că autorităţile locale avertizaseră turiştii blocaţi miercuri pe Vârful Roman să coboare, pentru că exista riscul ca drumul să fie blocat de zăpadă. ”N-am putut să ne înţelegem cu ei. Oamenii aveau poftă de distracţie”, spune edilul.

Primarul oraşului Horezu, Nicolae Sărdescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că ”oamenii aveau poftă de distracţie” şi au ignorat faptul că pot rămâne blocaţi pe munte.

”A fost inclusiv viceprimarul, seara trecută (marţi - n.r.), la ei, cu utilaje şi i-a rugat să coboare şi au refuzat. N-am putut să ne înţelegem cu ei. Oamenii aveau poftă de distracţie. Drumul către cabana unde sunt blocaţi turiştii este închis, era semnalizat la intrare, la poalele muntelui. Este o pancartă mare”, a afirmat Nicolae Sărdescu.

În jurul orei 13.30 turiştii se pregăteau să coboare de pe Vârful Roman.

”Utilajele sunt deja la ei şi vor putea coborî”, a spus Sărdescu.

22 de persoane, dintre care 9 copii, au rămas blocate, miercuri dimineaţa, pe Vârful Roman din judeţul Vâlcea, din cauza drumului înzăpezit, solicitând prin 112 sprijinul jandarmilor montani şi al salvamontiştilor.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Vâlcea, Narcisa Bucur, a declarat că turiştii au hrană, căldură şi sunt cazaţi la o cabană.

”Încercăm tot posibilul să-i aducem cât mai repede la poalele muntelui”, a declarat Narcisa Bucur.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici