Video Salvată de la sinucidere, în Capitală, după o intervenţie epuizantă de 12 ore. Diversiunea prin care i-a fost distrasă atenţia femeii care ameninţa că se aruncă în gol | FOTO

O femeie de 37 de ani, din Bucureşti, care ameninţa, marţi seară, că se aruncă de la etajul şase al blocului din Sectorul 4 în care locuia a fost salvată de angajaţii ISU după o intervenţie de 12 ore, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov.

4482 afișări

Intervenţia pompierilor a fost făcută în urma unui apel la 112. Echipele de intervenţie ajunse la faţa locului au văzut femeia pe pervazul ferestrei de la balconului de la etajul şase al blocului, au încercat să discute cu ea, dar aceasta a refuzat să spună de ce vrea sa se arunce, informează ISU Bucureşti-Ilfov, într-un comunicat de presă remis miercuri MEDIAFAX.

După 12 ore de intervenţie, angajaţii ISU Bucureşti-Ilfov au reuşit să o salveze pe femeie folosindu-se de o diversiune.

„Inspectorul şef al ISU B-IF, în calitate de comandant al intervenţiei, şi-a asumat cu succes răspunderea acţionării de îndată a alpiniştilor, prin utilizarea tehnicii de coborâre în rapel pe faţada blocului. În fapt, a fost realizată o diversiune pentru a-i oferi victimei o geacă de către un membru al echipei de negociatori, care să-i distragă atenţia pentru scurt timp şi astfel să-i permită pompierului-alpinist aflat în rapel pe exteriorul clădirii să o împingă spre interior”, precizează sursa citată.

După o evalueare preliminară a psihologului aflat la faţa locului, femeia de 37 de ani a fost transportată la Spitalul Clinic de Psihiatrie Obregia.

La faţa locului au fost prezenţi şi negociatori din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, un echipaj medical al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi un medic psihiatru, pentru evaluarea situaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici