Săptămâna bucătăriei turceşti la Bucureşti. Specialităţi din sudul provinciei Hatay, puternic afectată de cutremur. Ambasadorul turc din România: "Am copilărit cu această mâncare"

Bucătăria turcească, cu un accent deosebit pe o mare varietate de specialităţi din sudul provinciei Hatay, a fost promovată marţi la Bucureşti.

1105 afișări
Imaginea articolului Săptămâna bucătăriei turceşti la Bucureşti. Specialităţi din sudul provinciei Hatay, puternic afectată de cutremur. Ambasadorul turc din România: "Am copilărit cu această mâncare"

Săptămâna bucătariei turceşti. Specialităţi din sudul provinciei Hatay, puternic afectată de cutremur. Ambasadorul turc din România: "Am copilărit cu acesta mâncare"

Evenimentul a încununat o săptămână de reţete unice din bucătăria turcească atemporală, subliniind în acelaşi timp sustenabilitatea unei tradiţii culinare vechi de milenii, în care oalele fierb cu filozofia "zero deşeuri", subliniind că bucătăria turcească este în mod natural lipsită de deşeuri, cu reţete care folosesc fiecare componentă a fiecărui produs şi se remarcă printr-o structură sustenabilă. Mesele sunt pregătite fără risipă de ingrediente, iar mesele sunt încărcate

Ambasadorul Turciei în România, Özgür Kıvanç Altan, a dezvăluit că meniul special din acest an constă în mâncăruri locale din bucătăria din regiunea Hatay ce are localităţi ce sunt incluse în Reţeaua UNESCO a oraşelor creative în domeniul gastronomiei. Excelenţa sa a precizat că bucătria din Hatay are un loc special în sufletul său deoarece a copilărit cu acestă, mama sa având origini în regiunea Hatay.

"Cu peste 650 de feluri de mâncare, gastronomia din Hatay este o bucătărie mediteraneană caracterizată de legume proaspete, ulei de măsline de calitate, leguminoase şi cereale. Bucătăria din Hatay, prezentată în cadrul evenimentelor internaţionale din acest an, include pâine plată cu pastă de ardei roşu, salată de măsline, hummus, kisir (salată fină de bulgur), kebap la cuptor şi kunefe (desert cu brânză)", a explicat amabasadorul.

Ambasadorul turc a subliniat importanţa diplomaţiei alimentare în apropierea popoarelor, deoarece este un mecanism eficient în răspândirea culturii şi în rezolvarea problemelor. El a amintit legăturile strânse dintre bucătăria românească şi cea turcească menţionând numeroasele feluri de mâncare ce ne aproprie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici