Şapte remedii rapide pentru stres recomandate de un expert

Kandi Wiens, autoare şi cercetătoare la Universitatea din Pennsylvania, specializată în stres, rezilienţă şi epuizare, a împărtăşit cu The New York Post sfaturile sale pentru combaterea stresului.

567 afișări
Imaginea articolului Şapte remedii rapide pentru stres recomandate de un expert

Kandi Wiens are o serie de tehnici de distragere a atenţiei de la stres, pe care le numeşte "remedii salvatoare", concepute pentru a contracara efectele hormonilor de stres, precum cortizolul şi adrenalina.

1. Respiră:

Fă două inspiraţii pe nas şi o expiraţie lungă pe gură. Tehnica te ajută să reduci reacţia la stres şi să elimini dioxidul de carbon din organism.

2. Priveşte o fotografie a cuiva drag:

Simplul act de a privi o imagine poate produce oxitocină, cunoscută şi sub numele de "hormonul iubirii", care poate compensa hormonii stresului.

3. Atingerea fizică:

Ţine de mână sau îmbrăţişează pe cineva drag. Îmbrăţişarea unui animal de companie poate avea aceleaşi beneficii. Masează-ţi tâmplele sau pune mâna pe inimă pentru a te calma. Masează-ţi gâtul pentru a stimula nervul vag, care este plin de receptori de oxitocină.

4. Exerciţii fizice:

Produc dopamină, un neurotransmiţător care oferă sentimente de plăcere şi satisfacţie.

5. Petrece timp în natură:

Stimulează producţia de dopamină şi endorfine, care au efecte calmante şi de reglare a stării de spirit. Efectele de reducere a stresului apar în doar 10 minute.

6. Plângi:

Eliberează oxitocină şi endorfine şi te poate ajuta să te linişteşti.

7. O altă tehnică de combatere a stresului sugerată este cea numită CLCBE, inventată de Dr. Howard Stevenson, tot de la Universitatea din Pennsylvania.

Tehnica constă în:

Calculează: Întreabă-te care este nivelul tău de stres pe o scară de la 1 la 10.

Localizează: Găseşte unde se află stresul în corpul tău (mâini care tremură, senzaţie de frig în piept, de cald la cap, etc)

Comunică: Evaluează ce vorbe îţi trec prin cap, legate de stres (ce cuvinte auzi, ce vezi, ce miros simţi - încearcă să îşi conectezi toate sensurile ca să exprimi ce simţi în acel moment)

Inspiră, expiră: Concentrează-te pe respiraţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici