Savu: Evaluăm spitalele, pentru că multe sunt vechi şi începem construcţia a trei-patru unităţi noi

Municipalitatea evaluează starea spitalelor preluate în administrare, mai ales că foarte multe sunt clădiri vechi, depăşite şi are în plan să înceapă, probabil la sfârşitul anului, construcţia a trei-patru unităţi sanitare noi, a anunţat, miercuri, directorul Administraţiei Spitalelor, Marius Savu.

28 afișări
Imaginea articolului Savu: Evaluăm spitalele, pentru că multe sunt vechi şi începem construcţia a trei-patru unităţi noi

Savu: Evaluăm spitalele, pentru că multe sunt vechi şi începem construcţia a trei-patru unităţi noi (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Avem multe spitale vechi preluate, şi acesta de la Giuleşti a fost construit în 1920. Din păcate, am spus-o de mai multe ori, secţia de prematuri a spitalului este una de top, fusese reabilitată şi echipată la standarde europene. Ne gândim mereu că cea mai bună soluţie este construirea unor spitale noi", a spus Savu.

El a precizat că, probabil la sfârşitul acestui an, ar putea începe construcţia a trei-patru spitale noi, care să fie finalizate în aproape trei ani.

"Avem un proiect de construcţie a clădirilor noi şi chiar la Giuleşti aveam un proiect pentru construirea unei noi maternităţi. Din păcate, procedurile pentru obţinerea avizelor până la începerea construcţiei sunt foarte laborioase, de aceea sperăm ca măcar la sfârşitul anului să putem demara lucrările", a mai declarat Savu.

Primăria Capitalei administrează 21 de spitale, trei dintre acestea fiind preluate în urmă cu aproape o lună, iar celelalte 18, printre care şi Maternitatea Giuleşti, la sfârşitul lunii aprilie 2009.

Primarul Sorin Oprescu declara, în aprilie, că în septembrie ar putea începe lucrările pentru construcţia a trei spitale noi, Gomoiu, Colentina şi Chirurgie buco-maxilo-facială "Dan Theodorescu", pentru 2010 bugetul alocat celor 18 unităţi sanitare preluate de municipalitate fiind de 45 de milioane de euro.

Marius Savu preciza atunci că pentru construcţia Spitalului Gomoiu buget necesar ar fi de aproximativ 50 de milioane de euro. El preciza că în cazul în care vor fi primite fonduri de la Banca Mondială, unitatea sanitară va fi gata în doi ani, dacă se va face din bugetul municipalităţii, atunci va dura cinci ani.

Directorul general al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale a mai spus că în Capitală este nevoie de un al treilea spital de pediatrie, întrucât celelalte două sunt deja supraaglomerate.

Patru bebeluşi au murit şi alţi şapte au fost răniţi grav în urma exploziei şi incendiului care au avut loc luni, la Maternitatea Giuleşti din Capitală.

În urma incendiului, din Maternitatea Giuleşti au fost evacuate 114 persoane, dintre care 53 copii şi 61 de femei, acestea fiind duse la mai multe spitale din Capitală.

Până la finalizarea anchetei, unitatea sanitară, aflată în administrarea Primăriei Capitalei, va rămâne închisă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici