Video SCANDAL în şedinţa Comisiilor juridice şi de apărare din Camera Deputaţilor: Dispută pe numărarea voturilor

În şedinţa comună a Comisiilor juridică şi de apărare ale Camerei Deputaţilor, unde este dezbătut proiectul de lege prin care sunt sporite atribuţiile poliţiei, au avut loc discuţii contradictorii între PSD-ALDE şi Opoziţie privind numărătoarea voturilor pentru amânarea şedinţei.

294 afișări

Şedinţa comună a Comisiilor juridică şi de apărare din Camera Deputaţilor, unde se dezbate, marţi, proiectul de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice, prin care sunt sporite atribuţiile poliţiei, a avut parte de o dispută între Putere şi Opoziţie.

Parlamentarii PNL au cerut amânarea şedinţei, iar în urma votului, au fost numărate 19 voturi "pentru" din partea PNL şi USR, 20 "împotrivă" din partea PSD şi ALDE şi o abţinere de la ALDE a fost înregistrată.

Deputaţii PNL şi USR au cerut reluarea votului însă a fost înregistrat acelaşi număr de voturi pentru Opoziţie.

Parlamentarii din Opoziţie au contestat numărătoarea voturilor, pledând pentru faptul că au fost mai multe voturi "pentru", însă preşedintele de şedinţă, deputatul PSD Nicuşor Halici, i-a contrazis pe aceştia, spunând că nu au fost mai mult de 19 din Opoziţie prezenţi.

PNL şi USR au părăsit sala de şedinţă, iar şedinţa a fost reluată.

Proiectul de act normativ pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice, prin care sunt sporite atribuţiile poliţiei, a fost iniţiat de ministrul de Interne Carmen Dan şi vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache.

Iniţiativa legislativă a fost adoptată de Senat pe 28 mai, în calitate de prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici