Scandalul DNA: După ce premierul i-a cerut să vină mai repede în ţară, Tudorel Toader anunţă că joi va participa la şedinţa de Guvern/ Ce spune despre invitaţia la Cotroceni

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a transmis, pentru MEDIAFAX, că joi va participa la şedinţa de Guvern, în condiţiile în care acum se află în Japonia pentru mai multe întrevederi, iar premierul Viorica Dăncilă i-a cerut să vină mai repede în ţară, în contextul ultimelor informaţii privind DNA.

7638 afișări
Imaginea articolului Scandalul DNA: După ce premierul i-a cerut să vină mai repede în ţară, Tudorel Toader anunţă că joi va participa la şedinţa de Guvern/ Ce spune despre invitaţia la Cotroceni

Dupa ce premierul i-a cerut să vină mai repede în ţară, ministrul Justiţiei anunţă că joi va participa la şedinţa de Guvern

"Joi voi participa la şedinţa de Guvern", a transmis, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, ministrul Justiţiei.

Conferinţa de la Tokyo este programată să se încheie pe 17 februarie, adică vineri.

Totodată, Tudorel Toader a precizat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că nu există la Ministerul Justiţiei nicio invitaţie primită de la Palatul Cotroceni, în contextul în care în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora preşedintele Klaus Iohannis ar fi dorit o întrevedere cu ministrul.

Precizările vin după ce premierul Viorica Dăncilă a declarat luni că îl va chema de urgenţă în ţară pe Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, aflat în vizită de lucru în Japonia, în contextul ultimelor informaţii privind situaţia de la DNA.

"Nu ştiu care e ora de avion, dar îi cer să vină cât mai repede în România", a declarat Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis, Dăncilă a negat, dar spune dacă va fi chemată la un astfel de dialog, este de acord.

Chemarea în ţară a lui Tudorel Toader a venit în contextul înregistrărilor făcute publice de Vlad Cosma, fost deputat. Postul Antena 3 a difuzat, duminică seară, o înregistrare prezentându-l pe Vlad Cosma, care a arătat că procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea au încercat să inventeze dosare în baza unor "probe fabricate" unor oameni politici şi de afaceri, printre care şi lui Sebastian Ghiţă. Totodată, fostul deputat a dezvăluit cum procurorul DNA Ploieşti Lucian Onea i-ar fi cerut să modifice anumite documente şi probe care ar fi fost folosite ulterior în dosar. Mai mult, aceştia l-ar fi ameninţat pe Vlad Cosma că îi vor aresta sora, pe Andreea Cosma.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici