Senatorul Măgureanu are interdicţie de a părăsi ţara: Nu mi-e teamă de nimic pentru că nu am comis faptele de care sunt acuzat

Senatorului PSD de Giurgiu Cezar Mircea Măgureanu i-au fost prezentat învinuirile, joi, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) aplicându-i ca măsură preventivă interdicţia de a părăsi ţara timp de o lună.

257 afișări
Imaginea articolului Senatorul Măgureanu are interdicţie de a părăsi ţara: Nu mi-e teamă de nimic pentru că nu am comis faptele de care sunt acuzat

Senatorul Măgureanu are interdicţie de a părăsi ţara: Nu mi-e teamă de nimic pentru că nu am comis faptele de care sunt acuzat (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au dispus la data de 23 iulie 2012, începerea urmăririi penale faţă de învinuitul Cezar Mircea Măgureanu, senator în Parlamentul României, pentru săvârşirea infracţiunii de sprijinire a unui grup infracţional organizat, faptă prev. de art. 7 din Legea nr. 39/2003. La data de 26 iulie, învinuitului i-a fost adusă la cunoştinţă învinuirea", se arată într-un comunicat al DIICOT.

Joi, "raportat la materialul probator administrat în cauză până la această dată, în temeiul art. 145/1 rap. la art. 145 Cpp", faţă de senatorul Măgureanu s-a instituit măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile, precizează sursa citată.

Cezar Măgureanu a spus, la ieşirea din sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), unde a stat peste o oră, că nu a dat o declaraţie în faţa procurorilor şi că va reveni în acest sens "săptămâna viitoare".

Întrebat cum comentează acuzaţiile care i se aduc, precum şi arestarea ginerelui său, Măgureanu a răspuns: "Este treaba ginerelui meu ce face". Senatorul a adăugat că nu îi este teamă de nimic, pentru că el nu are nicio legătură cu acuzaţiile din dosarul de evaziune fiscală.

Când jurnaliştii l-au întrebat despre posibilele legături ale fiicei şi ginerelui său cu fostul şef al ANAF Sorin Blejnar, Măgureanu a refuzat să mai facă declaraţii, solicitând insistent să-i fie lăsată familia în pace.

Unul dintre avocaţii care l-au însoţit, Florin Nedelcu, a spus, după ce Măgureanu s-a urcat în maşină, că acesta este învinuit, fără a preciza faptele de care îl acuză procurorii DIICOT. Avocatul a precizat că Măgureanu va reveni "săptămâna viitoare" la DIICOT, când va da o declaraţie în faţa anchetatorilor.

Senatorul Măgureanu a fost pus sub acuzare într-un dosar fără precedent privind fraudarea statului român cu 40 de milioane de euro anual, începând din 2010.

În acest dosar, ginerele parlamentarului, Adrian Sorin Găzdac, a fost arestat preventiv, alături de Octavian Grecu, cu noscut în lumea interlopă drept "Butoane".

În caz, până acum, au fost arestate 39 de persoane, din cele o sută cercetate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici