Senatorul UNPR Buzău Constantin Popa, dus la un proces la Tribunalul Bucureşti în urma unei confuzii

Senatorul UNPR de Buzău Constantin Popa spune că a fost dus la Tribunalul Bucureşti în baza unui mandat de aducere, pentru a fi audiat ca martor într-un proces de evaziune fiscală instrumentat de DNA, însă odată ajuns în sala de judecată, s-a stabilit că a fost o confuzie, persoana citată fiind alta.

504 afișări
Imaginea articolului Senatorul UNPR Buzău Constantin Popa, dus la un proces la Tribunalul Bucureşti în urma unei confuzii

Senatorul UNPR Buzău Constantin Popa, dus la un proces la Tribunalul Bucureşti în urma unei confuzii (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Senatorul Constantin Popa a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că a fost informat, marţi, de către poliţiştii din Buzău, că pe numele său a fost emis un mandat de aducere la Tribunalul Bucureşti, unde a fost citat ca martor într-un dosar în care inculpaţii sunt acuzaţi de evaziune fiscală, cazul fiind instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie.

Senatorul Popa a susţinut că, imediat ce a aflat că pe numele său a fost emis mandat de aducere, a pornit spre Bucureşti cu o maşină a organelor statului.

El a povestit că, odată ajuns la Tribunalul Bucureşti, a fost nevoit să aştepte nouă-zece ore pe holuri, până ce a ajuns în faţa judecătoarei pe masa căreia se află dosarul de evaziune fiscală în care a fost citat.

În faţa instanţei, i s-a cerut să se legitimeze, i-au fost adresate câteva întrebări, astfel ajungându-se la concluzia că persoana pe numele căreia a fost emis mandatul de aducere este alta, nu parlamentarul UNPR Constantin Popa.

"Am plecat cu poliţistul respectiv la Tribunalul Bucureşti. Acolo m-au întrebat dacă am făcut afaceri cu o anumită persoană, care era pe acolo. Nu l-am văzut în viaţa mea, a spus şi el, eu am zis... M-a întrebat judecătoarea dacă ştiu pe cutare. Nu cunosc, n-am văzut, nu ştiu. Cert este că am stat acolo zece ore, ca să spun că nu cunosc nimic. Dosarul era primul pe listă, pentru că cei aduşi cu mandate, cum eram eu, sunt audiaţi de îndată, dar au fost arestaţi, loturi întregi, şi am stat acolo pe holuri până m-au audiat. A fost o întâmplare nefericită", a declarat senatorul Constantin Popa.

Parlamentarul a adăugat că nu a avut emoţii întrucât nu are afaceri care să-l fi adus în faţa unui judecător.

"Atunci când te cheamă la Tribunalul Bucureşti şi mai eşti şi parlamentar, îţi pui un pic problema şi te întrebi ce se întâmplă, dar eu ştiam că n-am făcut nimic. Eu nu mai fac afaceri din 2009, atunci am ieşit din business, am închis firma legal, nu am afaceri cu statul, nu am nimic de ce să mă tem, aşa că n-am avut emoţii. Bănuiam că ceva nu e-n regulă, că e o confuzie, ori că a făcut cineva o glumă proastă", a afirmat senatorul Constantin Popa.

El a menţionat că, deşi a fost nevoit să piardă nou-zece ore pe holurile Tribunalului Bucureşti, nu va acţiona în niciun fel pentru a cere socoteală autorităţilor statului care l-au ridicat şi l-au dus în faţa instanţei, totul fiind, în opinia parlamentarului, "o confuzie, o întâmplare nefericită".

Constantin Popa este senator şi preşedinte al UNPR Buzău. El este la primul mandat de parlamentar, fiind ales pe listele PPDD. Înainte de a intra în politică, Popa a deţinut mai multe afaceri în Buzău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici