Sfaturile poliţiştilor pentru părinţii ai căror copii merg la colindat. La ce trebuie să fie atenţi

Poliţiştii au întocmit o listă de recomandări pentru părinţii ai căror copii merg la colindat, oamenii legii spunând că este bine să fie cunoscut foarte bine traseul pe care cei mici îl vor parcurge în seara ajunului Crăciunului.

915 afișări
Imaginea articolului Sfaturile poliţiştilor pentru părinţii ai căror copii merg la colindat. La ce trebuie să fie atenţi

Sfaturile poliţiştilor pentru părinţii ai căror copii merg la colindat

Într-un comunicat de presă al Poliţiei Române se menţionează că părinţii trebuie să comunice cu cei mici, ca să înţeleagă pericolul din zone necunoscute, în care s-ar putea rătăci (păduri, desişuri, margini de localităţi).

„E bine să cunoaşteţi exact traseele de colindat, pe care copiii urmează să le parcurgă în aceste zile şi să le explicaţi să aibă grijă să nu ajungă, din întâmplare, în zone periculoase, unde s-ar putea accidenta sau lovi (din cauza întunericului, zăpezii, gheţii sau altor factori climatici ori de altă natură)”, atenţionează sursa citată.

Totodată, este bine ca cei mici să meargă la colindat în grupuri, motiv pentru care părinţii trebuie să ştie cu cine vor pleca copiii care doresc să păstreze această tradiţie.

„Dacă pleacă la colindat pe timp de seară, însoţiţi-i! Amintiţi-le să nu accepte niciodată vreo invitaţie de la necunoscuţi, într-un local, la o petrecere sau la o plimbare cu maşina”, adaugă sursa menţionată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici