Simularea seismului de peste 7 grade în Bucureşti: Primăria Capitalei poate asigura 45.000 de paturi şi alimente pentru 4.200 de oameni

Primăria Capitalei anunţă, în cadrul exerciţiului organizat de Ministerul Afacerilor Interne privind intervenţia în caz de cutremur în Bucureşti, că poate asigura paturi pentru 44.500 de sinistraţi, iar stocurile de alimente pot asigura o masă caldă pentru 4.261 de oameni, timp de două zile.

584 afișări
Imaginea articolului Simularea seismului de peste 7 grade în Bucureşti: Primăria Capitalei poate asigura 45.000 de paturi şi alimente pentru 4.200 de oameni

Simulare seism: Primăria Capitalei poate asigura 45.000 de paturi şi alimente pentru 4.200 de oameni

În cadrul exerciţiului ”Seism 2016” declanşat de Ministerul Afacerilor Interne, Primăria Municipiului Bucureşti, anunţă că a pus la dispoziţia sinistraţilor 12 şcoli din Capitală, câte două în fiecare sector, independente în ceea ce priveşte energia electrică şi apă potabilă. Unităţile sunt dotate cu echipamente şi materiale necesare situaţiilor de urgenţă, în fiecare şcoală fiind câte 260 de paturi de campanie, pături, generatoare, lanterne şi tărgi. Sălile de sport aferente celor 12 şcoli asigură o capacitate de aproximativ 4.500 locuri.

De asemenea, Arena Naţională este utilată şi dotată cu materiale şi echipamente necesare supravieţuirii în situaţii de urgenţă: 20.000 paturi de campanie, 20.000 de paturi de dormit şi 3.000 de marmite, anunţă Primăria Generală.

În ceea ce priveşte hrana, primăria susţine că din stocul de alimente pregătit se poate asigura o masă completă pentru 4261 de persoane, timp de 2 zile.

După finalizarea simulării, reprezentanţii administraţiei locale vor revizui procedurile, astfel încât să fie redus timpul de reacţie şi pentru a îmbunătăţi comunicarea.

În Bucureşti sunt 2.501 clădiri expertizate din punct de vedere al riscului seismic şi sunt încadrate în şase categorii. Astfel, 181 de imobile sunt încadrate la categoria de ,,pericol public”, iar 173 fac parte din clasa I de risc seismic, ceea ce înseamnă ,,risc ridicat de prăbuşire la cutremur”. Alte 322 de clădiri sunt în clasa a II-a de risc, ceea ce înseamnă că în cazul unui seism puternic ,,pot suferi degradări structurale majore, dar la care pierderea stabilităţii este puţin probabilă”. 101 imobile sunt încadrate în clasele III şi IV de risc, care, ,,sub efectul cutremurului pot prezenta degradări structurale care nu afectează semnificativ siguranţa structurală”. În lista publicată pe site-ul Primăriei Capitalei, 1.579 de imobile sunt, de asemenea, expertizate tehnic din punct de vedere al riscului seismic şi încadrate în trei categorii de urgenţă, iar alte 145 de clădiri au fost expertizate fără a fi în vreuna dintre cele trei categorii de urgenţă.

Până în prezent, doar 74 de imobile cu risc seismic au fost reconsolidate total, iar trei au fost consolidate parţial.

Exerciţiul desfăşurat de MAI, la care Primăria Capitalei a participat, se numeşte „Seism 2016”, iar potrivit scenariului cutremurul a avut loc marţi dimineaţa, în zona Vrancea, fiind afectate Bucureşti şi Iaşi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici