Singurătatea studenţilor, în pandemie. Psihologii spun că izolarea poate duce la depresie şi anxietate

  • Plecaţi de acasă, studenţii resimt in mod special singurătatea
  • Denisa: Viaţa de om singur e mult mai dură decât credeam
  • Bianca, psiholog, spune că izolarea poate duce la depresie şi anxietate
1094 afișări
Imaginea articolului Singurătatea studenţilor, în pandemie. Psihologii spun că izolarea poate duce la depresie şi anxietate

Viaţa de om singur e mult mai dură decât crezi. Şi asta se simte în special pentru tinerii care îşi petrec viaţa de student singuri în cămine sau chirii. Unde mai pui şi că, în perioada asta, restricţiile îi împiedică să se întâlnească cu alţi colegi.

Denisa studia la o facultate din Anglia, până când şi-a dat seama că stilul acesta de viaţă nu e pentru ea. Aşa că a renunţat şi s-a întors în ţară, la familia şi prietenii ei.

„Mi-am dat seama când am început să stau singură că viaţa de om singur e mult mai dură decât credeam eu. Am nevoie să fiu cu o persoană, am nevoie de conexiuni în casă, nu neapărat ca să fiu eu fericită dar ca să am eu o siguranţă. Mie mi s-a părut că, atunci când nu mă simt eu bine cu mine, pur şi simplu nu îmi vine să fac absolut nimic”, povesteşte tânăra.

Psihologul Bianca Pescaru spune că, mai ales pentru studenţii din anul I, izolarea în campusuri e o mare problemă. Asta pentru că nici măcar nu au apucat să simtă cum e viaţa de student.

„Ce le-aş recomanda celor care sunt nevoiţi să stea singuri mai mult în această perioadă este în primul rând să nu piardă contactul cu cei dragi. Putem face sport de acasă, putem viziona film, putem asculta muzică, lucruri care, făcându-le în fiecare zi, ne încarcă pozitiv.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici