Ministerului Apărării neagă atacul hackerilor asupra site-ului şi spune că a fost o defecţiune

Ministerul Apărării a infirmat informaţia conform căreia site-ul oficial al Ministerului Apărării a fost atacat de hackeri. Potrivit unor surse citate anterior, reprezentanţii instituţiei ar fi dispus deconectarea de la reţea a site-ului, pentru a rezolva o problemă creată de un atac al hackerilor.

548 afișări
Imaginea articolului Ministerului Apărării neagă atacul hackerilor asupra site-ului şi spune că a fost o defecţiune

Site-ul Ministerului Apărării, atacat de hackeri:

UPDATE MApN: Nu a fost un atac informatic, a fost o defecţiune

Ministerul Apărării anunţă miercuri că nu a fost vorba despre un atac informatic în cazul site-ului oficial al ministerului, care a picat, ci de o defecţiune tehnică la unul dintre servere.

"Eroarea fost inregistrata la 10.45 şi la 11.30 a fost rezolvată. Pe aceste servere sunt doar informatii neclasificate, deci şi dacă ar fi fost un atac nu ar fi fost pericol de scurgeri de informatii", anunţă reprezentanţii MApN.

Sursa citată mai anunţă că problema a fost rezolvată prompt de Comandamentul Apărării Cibernetice al MApN

Site-ul oficial al Ministerului Apărării nu a funcţionat miercuri dimineaţa, surse din cadrul instituţiei spunând că la prima vedere este vorba despre un atac cibernetic.

 

ŞTIREA INIŢIALĂ

Site-ul oficial al Ministerului Apărării a fost atacat de hackeri şi, pentru a rezolva problema, reprezentanţii instituţiei au dispus deconectarea de la reţea, au precizat pentru MEDIAFAX, surse din Minister

Aceleaşi surse au mai precizat că informaţiile nu sunt în pericol, iar pentru a fi remediată situaţia, cei din cadrul comandamentului atacurilor cibernetice din cadrul MApN lucrează cu specialiştii de la CERT RO.

Ministrul Apărării a spus că încă nu au informaţii privind autorii atacului.

„Este un atac în această zi. Este vorba despre site-ul ministerului. La noi reţelele sunt specializate. Partea publică este fără informaţii clasificate, vă daţi seama. nu există pagube, nu avem probleme. Cred că deja site-ul e funcţional.

La acest moment, nu, dar în scurt timp o să am informaţii despre cei care au făcut acest lucru. O să încercăm să aflăm cine a stat în spatele acestor atacuri”, a declarat ministrul Apărării, Gabriel Leş.

Surse din Ministerul Apărării, au precizat, pentru MEDIAFAX, că site-ul oficial al instituţiei a fost atacat de hackeri. Pentru a fi remediată situaţia, s-a dispus conectarea de la reţea, însă sunt efectuate în continuare verificări.

Atunci când este accesată pagina, mesajul afişat este: „Acest site nu poate fi accesat” şi se mai precizează că adresa de IP nu poate fi identificată.

Acesta nu este un caz izolat. În urmă cu câteva săptămâni, sistemele informatice ale mai multor spitale din ţară au fost afectate de atacuri cibernetice.

Taguri:
mai,
mapn,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici