Situaţie DISPERATĂ la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta-Turnu Severin: „Primim urgenţe din tot judeţul. Avem nevoie de RMN, defibrilatoare, aparate de ventilaţie, dar Ministerul Sănătăţii ne ignoră“

Spitalele judeţene de urgenţă din provincie se confruntă cu o lipsă acută de aparate medicale indis­pen­sabile pentru investigaţii şi inter­venţii medicale, o problemă veche de altfel a sistemului public de sănătate.

918 afișări
Imaginea articolului Situaţie DISPERATĂ la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta-Turnu Severin: „Primim urgenţe din tot judeţul. Avem nevoie de RMN, defibrilatoare, aparate de ventilaţie, dar Ministerul Sănătăţii ne ignoră“

Situaţie DISPERATĂ la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta-Turnu Severin: „Primim urgenţe din tot judeţul. Avem nevoie de RMN, defibrilatoare, aparate de ventilaţie, dar Ministerul Sănătăţii ne ignoră“

„Nu avem aparat RMN, am făcut numeroase solicitări, lucrăm doar cu un computer tomograf. Cea mai recentă solicitare am trimis-o în ianuarie către minister, în care arătam că avem nevoie de aparate de ventilaţie, de defibrilatoare şi alte echipamente, dar nu am primit nici măcar un răspuns la acea solicitare“.

Spitalele judeţene de urgenţă din provincie se confruntă cu o lipsă acută de aparate medicale indis­pen­sabile pentru investigaţii şi inter­venţii medicale, o problemă veche de altfel a sistemului public de sănătate,  în faţa căreia toţi cei care s-au perindat până acum la conducerea Minis­terului Sănătăţii nu au avut nicio reacţie.

Florian Bodog, actualul ministru al sănătăţii,  susţine că  „realitatea privind nevoia urgentă de echipamente de diagnostic imagistic ne este cunoscută” şi că „a luat măsurile necesare pentru a remedia situaţia”, însă  mai mulţi reprezenaţi de spitale de stat afirmă că nu au primit niciun răspuns de la minister la solicitările pentru dotarea unităţilor cu echipamente.

„Avem anual 20.000 de pacienţi internaţi iar la urgenţe ajung pacienţi din tot judeţul Mehedinţi, circa 30.000 de pacienţi anual. Nu avem aparat RMN, am făcut numeroase solicitări, lucrăm doar cu un computer tomograf. Cea mai recentă solicitare am trimis-o în ianuarie către minister, în care arătam că avem nevoie de aparate de ventilaţie, de defibrilatoare şi alte echipamente, dar nu am primit nici măcar un răspuns la acea solicitare”, a spus pentru ZF medicul Cristian Jianu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Drobeta-Turnu Severin.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici