Video ”Speed stacks”. O tânără din Galaţi face performanţă într-un joc necunoscut românilor. Deja are trei medalii, în mai puţin de jumătate de an

Pasiunea pentru un joc inedit a adus mai multe medalii unui copil din Galaţi. O fată de 11 ani din Galaţi este pasionată de un joc puţin cunoscut în România, numit ”speed stacks”, iar prin participarea la diferite competiţii gălăţeanca a obţinut mai multe medalii.

1444 afișări

”Speed stacks” sau jocul cu pahare este un sport în care participanţii trebuie să aşeze un set de pahare speciale în formă de piramidă cu o viteză extraordinară, contra cronometru. Concurenţii au nevoie de rapiditate şi de îndemânare, deoarece în timpul unei probe folosesc până la 20 de pahare.

Alexandra Galben este o tânără din Galaţi care a învăţat să joace speed stacks în urmă cu trei ani, iar de atunci a continuat să exerseze şi să progreseze.

”Prima oară a venit un domn, specialist în speed stacks, la noi la şcoală, pentru înscrieri. Ne-a arătat cum se practică acest joc şi mi-a plăcut. După ce ne-a învăţat cum se joacă, ne-a înscris la un concurs. Domnul profesor a văzut că sunt bună la acest joc şi mi-a spus că voi deveni o campionă. M-a înscris la concurs şi am luat medalia de aur. Îmi place mult acest joc, secretul lui este indemânarea şi rapiditatea", a dezvăluit Alexandra Galben.

Anul acesta, Alexandra a obţinut trei medalii, iar pe viitor îşi doreşte să devină o mare campioană.

Fata provine dintr-o familie defavorizată şi este sprijinită de o fundaţie din Galaţi. Alexandra este premiantă la şcoală şi, împreună cu sora ei mai mică, vine în mod frecvent la sediul fundaţiei unde primeşte ajutor la lecţii şi o masă caldă.

”Alexandra, în primul rând, este o fată responsabilă deoarece are grijă de două surori mai mici, una aflându-se la noi în centru. Este o fată inteligentă, prietenoasă. Este o fată ambiţioasă deoarece are note bune şi la noi se dezvoltă pe acest nou mod de a petrecere a timpului. Mă refer la jocul de pahare la care are şi diferite rezultate, rezultate foarte bune”, a declarat directorul Fundaţiei Familia, Mariana Robea.

Alexandra se antrenează cu sora ei Ana, care s-a îndrăgostit şi ea de speed stacks. Fetele au primit cadou de la mama lor un set de pahare pentru a se antrena acasă.

”Eu am învăţat jocul acesta de la sora mea Alexandra. Îmi doresc să devin campioană ca sora mea. Acest set de pahare l-am primit de la mama care mi l-a cumpărat de Crăciun, ca să am cu ce exersa şi acasă”, a spus Ana Galben.

Până în prezent, Alexandra a obţinut şapte medalii la diferite întreceri de speed stacks. În viitor, ea intenţionează să participe împreună cu Ana la competiţii importante de profil şi la concursuri televizate de talente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici