Speranţe mai mari ca niciodată pentru persoanele infectate cu virusul HIV

  • Un nou studiu dă şanse în vindecarea celor infectaţi cu virusul HIV
  • Adam Castillejo are 41 de ani şi s-a vindecat de HIV acum 2 ani şi jumătate
  • În 2018 existau la nivel mondial 37,9 milioane de oameni trăiau cu infecţia HIV
1093 afișări
Imaginea articolului Speranţe mai mari ca niciodată pentru persoanele infectate cu virusul HIV

Adam Castillejo, al doilea pacient vindecat de HIV la nivel mondial. FOTO: Twitter @UpsidesOf2020

Un studiu al Universităţii din Cambridge dă speranţe de vindecare celor infectaţi cu HIV. Cea de-a doua persoană care s-a vindecat vreodată de acest virus este încă negativă, după doi ani de monitorizare.
 
Adam Castillejo, în vârstă de 41 de ani, a terminat în urmă cu doi ani şi jumătate terapia împotriva HIV. Abia acum a ales să-şi dezvăluie numele, din dorinţa de a-i încuraja pe cei care confruntă cu acest virus.
 
Cei care au realizat studiul spun că implantul cu celule stem este cel care i-a adus la vindecarea. La fel ca în situaţia primului pacient vindecat, nici în cazul lui nu a fost nevoie de două transplanturi sau de radioterapie.
 
Autorii studiul avertizează asupra utilizării acestui tip de tratament la scară largă. El are un risc ridicat pentru cei infectaţi şi este utilizat doar ca ultimă soluţie în tratare.
 
În 2018, 37,9 milioane de oameni trăiau la nivel global cu infecţia HIV.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici