Spitalul Balş, în pericol să fie închis deoarece bolnavii sunt căraţi pe scări, în lipsa unui lift

Spitalul Orăşenesc Balş ar putea fi închis, de la începutul anului 2017, de DSP Olt, după ce autorităţile locale şi reprezentanţii unităţii medicale au ignorat, ani de-a rândul, termenul de construire al unui lift, bolnavii fiind căraţi cu targa pe scări, transmite corespondentul MEDIAFAX.

324 afișări
Imaginea articolului Spitalul Balş, în pericol să fie închis deoarece bolnavii sunt căraţi pe scări, în lipsa unui lift

Spitalul Balş, în pericol să fie închis deoarece bolnavii sunt căraţi pe scări, în lipsa unui lift (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

Clădirea Spitalului Orăşenesc Balş are două etaje, iar normele europene prevăd existenţa unui lift, pentru ca pacienţii în stare gravă să aibă acces la etajele superioare.

Deşi problema este veche, nici până la acest moment nu a fost întocmit proiectul pentru construirea liftului.

Gravidele şi pacienţii în stare critică sunt plimbaţi pe scări până la etajele superioare pentru a putea primi îngrijiri medicale.

Problema este cunoscută de Primăria Balş şi de reprezentanţii unităţii medicale, care au termen până în decembrie 2016 să construiască ascensorul ce ar permite pacienţilor să ajungă fără a fi căraţi pe scări la sala de naşteri sau pe Secţia de Medicină Internă.

Medicul şef din cadrul DSP Olt, Marinela Madan, a declarat că se poate merge până la suspendarea activităţii unităţii medicale. de la începutul anului viitor.

„De la 31 decembrie nu mai este valabil nici programul de conformare, nici povestea cu planul-cadru până în 2020. Structura de specialitate, partea de control din cadrul DSP Olt, va veni cu decizia de suspendare a activităţii. Aşa este legal! Nu s-a mai întâmplat ca unui spital să i se facă propunere de închidere şi chiar să se închidă. Impactul estimat al unei astfel de decizii ar fi că toată patologia absorbită de acest spital va trebui să se îndrepte spre alte unităţi sanitare, care să-i primească: Slatina, Caracal”, a declarat Madan.

Managerul unităţii medicale, medicul Ştefan Stănculescu, a declarat că a dat dispoziţie Compartimentului de achiziţie să găsească un proiectant pentru a fi demarată procedura de achiziţie

„Cei de la Achiziţii se vor ocupă de prima parte, de proiectare. Acum căutăm în sistem să vedem unde găsim un proiectant şi să urmăm toată procedura legală de achiziţie. După ce proiectantul va stabili toate detaliile şi vom lua toate avizele de la siguranţa în construcţie, apoi vom avea o estimare a costurilor. Sunt convins că şi în Consiliul Local Balş vor fi prevăzuţi bani. Acum vom demara proiectul din fonduri proprii, dar la început de an CL Balş va aproba banii. Primăria va termina proiectul, nu ne vor lăsa aşa”, a afirmat el.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici