Ce spun miniştrii despre renunţarea la paza SPP. Tudorel Toader anunţă că se va conforma, în timp ce ministrul Sănătăţii spune că nu va cere protecţia Serviciului/ Kelemen: Nu e treaba UDMR dacă miniştrii merg cu jandarmi, SPP sau cu Acvila

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că, până în acest moment nu a renunţat la protecţia Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP), dar că, în continuare, va proceda în acord cu ceea ce se va decide.

1595 afișări
Imaginea articolului Ce spun miniştrii despre renunţarea la paza SPP. Tudorel Toader anunţă că se va conforma, în timp ce ministrul Sănătăţii spune că nu va cere protecţia Serviciului/ Kelemen: Nu e treaba UDMR dacă miniştrii merg cu jandarmi, SPP sau cu Acvila

Tudorel Toader anunţă că nu am renunţat la paza SPP. Voi proceda în acord cu ce se decide

"Până în acest moment nu am renunţat la SPP. În continuare, voi proceda în acord cu ceea ce se va decide!", a precizat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, Tudorel Toader.

Ministrul Sănătăţii: Nu ştiam că miniştrii au drept la SPP. Nu am de ce să cer protecţia Serviciului

Noul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, marţi, la preluarea mandatului, că nu a ştiut că miniştrii au dreptul la protecţia Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP), dar că oricum nu are de ce să ceară astfel de servicii.

"Am venit la birou cu maşina de la minister, nu ştiam că miniştrii au dreptul la SPP (Serviciul de Pază şi Protecţie -n.r.), ci doar membrii CSAT (Consiliul Suprem de Apărare a Ţării -n.r.). Adică, avem dreptul, doar trebuie să cerem, dar eu nu am de ce să cer SPP", a declarat noul ministru al Sănătăţii.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că, până în acest moment nu a renunţat la protecţia Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP), dar că, în continuare, va proceda în acord cu ceea ce se va decide.

"Până în acest moment nu am renunţat la SPP. În continuare, voi proceda în acord cu ceea ce se va decide!", a precizat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, Tudorel Toader.

Precizările vin în contextul în care surse politice au declarat pentru MEDIAFAX că premierul Viorica Dăncilă şi miniştrii din Cabinetul său au renunţat la protecţia Serviciului de Protecţie şi Pază, în contextul acuzaţiilor liderului PSD Liviu Dragnea la adresa şefului SPP, Lucian Pahonţu. Potrivit surselor menţionate, premierul Viorica Dăncilă a renunţat la serviciile SPP, imediat după învestitură, paza fiind asigurată de către Jandarmeria Română.

Liderul PSD Liviu Dragnea l-a acuzat în mod repetat pe şeful SPP, Lucian Pahonţu, că se implică în politică, la un moment dat spunând despre el că este un personaj veninos. Ultima relatare legată de Pahonţu a fost făcută de Dragnea luni seara, după învestirea Guvernului Dăncilă.

„Este un coleg de-al nostru, Paul Stănescu - probabil că de aia are şi probleme acum sau poate că este o simplă coincidenţă - el a spus în mai multe întâlniri publice în ţară, la întâlniri ale CExN, că un bun prieten de-al lui a fost trimis de domnul Pahonţu care a spus că nu vorbeşte în numele dumnealui - eu cred că vorbea doar în numele dumnealui - şi a spus că undeva prin martie eu o să fiu executat şi că dumnealui să stea deoparte că o sa fie protejat şi chiar o să ajungă preşedintele partidului”, a relatat Dragnea la Antena 3.

Liderul PSD a arătat că, în situaţia în care acelaşi tip de discuţie l-a avut Pahonţu şi cu Mihai Tudose sau cu Sorin Grindeanu, foştii premieri PSD, „putem începe să avem explicaţii” pentru relaţia tensionată a acestora cu partidul.

Kelemen: Nu e treaba UDMR dacă miniştrii merg cu jandarmi, SPP sau cu Acvila

Preşedintele UDMR, Klemen Hunor, a precizat, marţi, că nu este nici treaba lui, nici a partidului şi nici a Parlamentului dacă premierul şi miniştrii merg cu SPP-ul, cu jandarmii sau cu Acvila, adăugând că atunci când a fost ministru, a renunţat şi el la SPP, din când în când.

„E treaba ei ce va face şi cu cine merge, dacă face cu jandarmi, dacă face cu SPP. Nu am nicio reacţie la această chestiune. Şi eu din când în când am renunţat la SPP când aveam SPP şi mergeam singur. Este treaba lor ce fac, nu e treaba mea, nu e treaba Parlamentului, nu e treaba UDMR dacă merg cu jandarmi, merg cu SPP, merg cu Acvila, nu mai ştiu cu cine, statul trebuie să aibă instituţional capacitatea protecţia acelor demnitari care conform legii primesc o protecţie în spus”, a răspuns Kelemen, întrebat despre decizia premierului de a renunţa la protecţia SPP.

Premierul Viorica Dăncilă şi miniştrii din Cabinetul său au renunţat la protecţia Serviciului de Protecţie şi Pază, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX, în contextul acuzaţiilor liderului PSD Liviu Dragnea la adresa şefului SPP, Lucian Pahonţu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici