Stâna unui cioban din Argeş a fost atacată de urs, care a omorât câteva oi

Stâna unui cioban din localitatea Dâmbovicioara, judeţul Argeş, a fost atacată, vineri, de un urs, care a omorât câteva oi. Acesta nu a fost prima dată când fiara a coborât spre sat, iar autorităţile spun că sunt depăşite de situaţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

827 afișări
Imaginea articolului Stâna unui cioban din Argeş a fost atacată de urs, care a omorât câteva oi

Stâna unui cioban din Argeş a fost atacată de urs, care a omorât câteva oi

Un urs a atacat, vineri, pentru a doua oară, stâna unui cioban din localitatea Dâmbovicioara, judeţul Argeş, după ce, anul trecut, un alt urs i-a distrus maşina şi i-a omorât câteva oi.

Stăpânul oilor se teme, acum, că ursul va coborî din nou în apropierea satului şi a depus o solicitare pentru a primi sprijinul autorităţilor, care recunosc, însă, că sunt depăşite de situaţie.

Primarul comunei Dâmbovicioara, Dumitru Secăreanu, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că atâta timp cât fiarele nu vor fi hrănite, acestea vor coborî şi vor ataca stânele şi chiar gospodăriile oamenilor

„Animalele nu primesc hrană şi coboară în zonele locuite, să îşi procure. Cei care au câştigat licitaţia spun că nu îi hrănesc pentru că nu au niciun avantaj, nu au voie să îi împuşte, nu au voie să omoare nici porcii mistreţi. Aşa prevede legea. Dar noi ce facem? Se spune că la nivel naţional sunt urşi puţini, dar noi suntem sufocaţi. Se văd urmele acestora peste tot. Acum, un cioban a rămas fără câteva oi. În urma cu aproximativ trei săptămâni, un râs a omorât o vacă. Situaţia asta va persista dacă nu vom fi ajutaţi”, a Secăreanu.

Potrivit edilului, în cursul zilei de luni se va întruni o comisie pentru constatarea pagubelor şi evaluarea acestora în vederea unei despăgubiri pentru ciobanul care a rămas fără mioare.

Pentru relocarea sau uciderea animalului, însă, e nevoie de semnatura ministrului Mediului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici