Sute de locuri libere bugetate în universităţile din Timişoara. Admiterea de toamnă începe luni

Aproximativ 400 de locuri bugetate sunt disponibile în trei din cele patru universităţi de stat din Timişoara, plus alte aproape 3.500 în regim cu taxă. Sesiunea de toamnă a admiterii începe luni, 4 septembrie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1076 afișări
Imaginea articolului Sute de locuri libere bugetate în universităţile din Timişoara. Admiterea de toamnă începe luni

Sute de locuri libere bugetate în universităţile din Timişoara. Admiterea de toamnă începe luni

Cele patru universităţi de stat din Timişoara organizează o nouă sesiune de admitere, începând cu data de 4 septembrie, după ce vineri au fost afişate rezultatele la BAC-ul de toamnă.

Universitatea de Vest din Timişoara transmite că îi aşteaptă pe candidaţi cu locuri bugetate, şapte tipuri de burse, cu sume care ajung şi la 1.100 lei, şi cazare pe timpul admiterii, desfăşurată în perioada 4 – 17 septembrie.

Aproximativ 180 de locuri la buget şi 2.300 în regim cu taxă sunt disponibile pentru sesiunea de toamnă. Oferta UVT pentru absolvenţii de liceu constă în 76 de specializări de licenţă, în 11 facultăţi.

În prima sesiune de admitere, Universitatea de Vest din Timişoara a avut o creştere a numărului de înmatriculări cu 17 procente. Reprezentanţii instituţiei anticipează încă 500 de înmatriculări în sesiunea de toamnă, ceea ce ar reprezenta peste 4.000 de ”boboci” în noul an universitar

De asemenea, şi Universitatea Politehnica din Timişoara dă startul admiterii de toamnă luni, 4 septembrie.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, au mai rămas locuri bugetate la patru facultăţi: Facultatea de Mecanică şi Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologii Informaţionale cu câte 35 de locuri fiecare, Facultatea de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului cu 33 de locuri şi Facultatea de Construcţii cu 63 de locuri. Totodată, sunt disponibile şi 351 de locuri în regim cu taxă.

Cea mai ”vânată” facultate din cadrul UPT rămâne cea de Automatică şi Calculatoare, unde s-au “bătut” peste zece candidaţi pe un loc în prima sesiune de admitere.

“Chiar dacă numărul de locuri rămase la buget în cadrul câtorva programe de studiu nu este foarte mare, ne aşteptăm la o concurenţă şi pe aceste locuri la nivelul celei din vară”, a declarat prorectorul Universităţii Politehnica din Timişoara, Florin Drăgan.

Startul admiterii de toamnă se dă, luni, şi la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara, care mai are libere doar locuri în regim cu taxă. Este vorba, în total, de 125 de locuri, dintre care 34 la Facultatea de Farmacie şi 91 la Facultatea de Medicină.

Şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului organizează o nouă sesiune de toamnă, fiind disponibile 36 de locuri bugetate şi 693 la cu taxă, cele mai multe fiind libere la Facultatea de Agricultură.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici