Video Sute de suporteri, în marş pe străzile Timişoarei, în amintirea martirilor Revoluţiei din 1989 | FOTO, VIDEO

Aproximativ 300 de suporteri din Timişoara au participat, duminică seara, la “Marşul Eroilor”, pe străzile oraşului, în timpul căruia au aprins torţe, în amintirea celor care au murit în timpul Revoluţiei din Decembrie 1989, transmite corespondentul MEDIAFAX.

701 afișări

“Marşul Eroilor” este organizat în luna decembrie, începând cu anul 2005, de către suporteri ai echipei de fotbal ASU Poli din Timişoara, iar în acest an a ajuns la ediţia cu numărul 13.

La acţiune au participat aproximativ 300 de timişoreni, majoritatea tineri, care au dorit, în acest fel, să aducă un omagiu eroilor care au murit în timpul Revoluţiei Române din Decembrie 1989. La fel ca în fiecare an, punctul de întâlnire al manifestanţilor a fost Piaţa Maria, locul de unde a izbucnit scânteia Revoluţiei Română, iar apoi cei prezenţi la marş au pornit spre centrul Timişoarei.

Pe traseu, suporterii au ţinut în mâini steaguri tricolore şi afişe cu mesaje precum “Eroii nu mor niciodată” sau “Mai bine golan decât activist, mai bine mort decât comunist” şi au scandat “Timişoara”, “Păcat de sângele vărsat”, “Jos comuniştii”, “O dorinţă sinceră, România liberă”, “Iliescu vinovat pentru sângele vărsat” sau “Libertate, te iubim, ori învingem, ori murim”.

Ajungi în faţa Catedralei Mitropolitane, cei prezenţi la marş au aprins candele pe treptele lăcaşului de cult. Apoi, manifestanţii au pornit spre Piaţa Operei, unde au rostit rugăciunea “Tatăl nostru” şi au ţinut un moment de reculegere în amintirea martirilor Revoluţiei Române.

În drum spre Memorialul Revoluţiei, suporterii au aprins torţe şi fumigene, tot în cinstea eroilor Revoluţiei. Punctul final a fost Cimitirul Eroilor, iar pe traseul, suporterii au scandat mereu.

“Este o campanie intitulată «Eroii nu mor niciodată», este un mic omagiu pe care îl dedicăm celor care au făcut jertfa supremă şi şi-au dat viaţa pentru ca noi să fim liberi. Trebuie să preţuim această libertate, să ne luptăm pentru ea şi să nu uităm niciodată că a curs sânge pentru o Românie întreagă şi pentru o Românie mare”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, George Simion, prezent la marş.

“Din 2005, an de an este organizat acest marş. Ne-am dorit ca amintirea evenimentelor din Decembrie 1989 să rămână vii în memoria tinerilor, deoarece o istorie care nu este cunoscută riscăm să o retrăim”, a afirmat şi Cristi Brâncovan, organizator al “Marşului Eroilor”.

La Timişoara au murit, în timpul evenimentelor din Decembrie 1989, aproximativ o sută de persoane. Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei “Memorialul Revoluţiei”, au fost 73 de morţi şi 296 de răniţi în perioada 16 - 22 decembrie 1989, iar după 22 decembrie, 20 de morţi şi 77 răniţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici