TAMPONĂRI în lanţ pe A1, pe un tronson inaugurat joi: Aproximativ 30 de autovehicule au fost implicate. Patru persoane au fost rănite. CNADNR, amendată - FOTO

Traficul rutier este întrerupt, duminică, în judeţul Alba, pe autostrada Sibiu-Orăştie, pe sensul Sebeş - Cunţa, din cauza unor tamponări în care au fost implicate aproximativ 30 de autovehicule, anunţă Centrul Infotrafic al Poliţiei Române. Patru persoane au fost rănite în tamponările de pe A1 şi duse la spital. Administratorul drumului a fost sancţionat cu 100 de puncte-amendă (8000 de lei) pentru intervenţia tardivă cu utilaje de împrăştiere a materialului antiderapant.

6013 afișări
Imaginea articolului TAMPONĂRI în lanţ pe A1, pe un tronson inaugurat joi: Aproximativ 30 de autovehicule au fost implicate. Patru persoane au fost rănite. CNADNR, amendată - FOTO

Tamponări în care au fost implicate aproximativ 40 de autovehicule pe A1, în Alba; traficul e oprit

UPDATE Accidentul în lanţ de pe autostradă, declanşat de un şofer ce nu a adaptat viteza la drumul cu polei

Tamponările în lanţ produse duminică pe autostrada Sibiu - Orăştie, pe un tronson inaugurat joi, şi în care au fost implicate 31 de maşini au fost declanşate de un şofer din Vaslui, care nu a păstrat distanţa şi nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, respectiv polei, potrivit Poliţiei Alba.

UPDATE Traficul rutier a fost reluat

Traficul rutier a fost reluat pe A1 în judeţul Alba, pe sensul Sebeş-Cunţa, la ora 14.55, după o întrerupere de aproape şase ore din cauza tamponărilor în urma cărora patru persoane au fost rănite, una grav, iar 31 de autoturisme au fost avariate, informează Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

UPDATE 31 de maşini avariate în tamponările de pe autostrada inaugurată joi. CNADNR, amendată

Un număr de 31 de autovehicule au fost avariate în urma tamponărilor produse, duminică, în Alba, pe sectorul de autostradă inaugurat joi, iar administratorul drumului (CNADNR) a fost amendat întrucât a intervenit târziu pentru a împrăştia material antiderapant, în condiţiile în care era polei.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, în judeţul Alba traficul rutier este în continuare întrerupt pe autostrada Sibiu-Orăştie, pe sensul Sebeş - Cunţa, din cauza tamponărilor produse în cursul dimineţii, în urma cărora au fost avariate, în total, 31 de autovehicule.

Conform sursei citate, cauzele accidentelor au fost neadaptarea vitezei în condiţii de carosabil alunecos şi nepăstrarea unei distanţe corespunzătoare în mers, între autovehicule.

Imediat după producerea accidentului, toate echipajele de poliţie rutieră disponibile au fost redirecţionate pentru a devia circulaţia prin municipiul Sebeş (pe DN1 şi DN7 - pe vechea rută), pentru a face cercetări, măsurători şi pentru a întocmi documentaţia specifică.

După închiderea circulaţiei pe sensul de mers, autovehiculele care au încheiat coloana formată şi care nu au suferit avarii au fost însoţite de echipaje de poliţie spre Sebeş.

Reprezentanţii Infotrafic mai spun că administratorul drumului a fost sancţionat cu 100 de puncte-amendă (8000 de lei) pentru intervenţia tardivă cu utilaje de împrăştiere a materialului antiderapant.

Oficiali din Poliţie precizează că amenda a fost aplicată Secţiei Drumuri Naţionale Deva a CNADNR, care administrează acea porţiune de autostradă.

"Pentru că o mare parte dintre autoturismele implicate în eveniment erau înmatriculate în străinătate, o altă cauză a tamponărilor ar putea fi oboseala la volan. În aceste zile mulţi români stabiliţi în străinătate vin în ţară pentru a petrece sărbătorile de iarnă şi este de aşteptat ca traficul rutier să se intensifice în special pe drumurile dinspre Nădlac şi Borş. Conducătorii auto care circulă pe distanţe lungi obişnuiesc să se odihnească pe parcursul călătoriei în parcări amenajate, însă în sezonul rece acest lucru este dificil, de aceea majoritatea încearcă să parcurgă distanţe cât mai mari într-un timp cât mai scurt", mai precizează Infotrafic.

UPDATE Alba: Patru persoane au fost rănite în tamponările de pe A1 şi duse la spital

Patru persoane au fost transportate la spital după ce au fost rănite în urma tamponărilor produse duminică dimineaţă în Alba, pe A1, una dintre acestea, descarcerată, fiind în stare gravă, iar celelalte având fracturi, informează Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

În tamponările produse pe autostrada Sibiu-Orăştie, pe sensul Sebeş - Cunţa, au fost implicate aproximativ 40 de autovehicule, potrivit sursei citate.

Accidentele s-au produs, potrivit poliţiştilor, din cauza faptului că şoferii nu au adaptat viteza la carosabilul alunecos şi nu au păstrat o distanţă corespunzătoare în mers, între autovehicule. Infotrafic a mai precizat că pe carosabil s-a format polei.

Traficul rutier este întrerupt pe A1, pe sensul Sebeş - Cunţa, iar Poliţia Rutieră a deviat circulaţia prin municipiul Sebeş, pe DN1 şi DN7 (pe vechea rută).

Infotrafic mai precizează că pe partea carosabilă s-a format polei. De asemenea, în zonă este şi ceaţă, pentru judeţul Alba fiind valabilă în cursul dimineţii, până la ora 10.15, o atenţionare nowcasting emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, referitoare la ceaţă şi depunere de chiciură.

Tamponările în care au fost implicate aproximativ 40 de maşini s-au produs pe un tronson al Autostrăzii Sibiu-Orăştie care a fost inaugurat joi de premierul Victor Ponta şi ministrul delegat Dan Şova.

Pe de altă parte, Infotrafic avertizează că vizibilitatea scade sub 100 de metri şi chiar sub 50 de metri, din cauza ceţii, în judeţele Vaslui, Constanţa, Brăila, Mureş (pe DN15 Iernut - Ogra), Giurgiu (pe DN5 şi DN6), Sibiu (pe A1 Sibiu - Sălişte şi DN1 în zona Avrig) şi pe unele tronsoane ale autostrăzii A2 Bucureşti - Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici