Video Tentativă de lovitură de stat în 10 august. Denunţ la Parchetul General împotriva lui Sebastian Cucoş: A minţit organele judiciare

Deputatul USR Stelian Ion a depus, vineri, la Parchetul General un denunţ împotriva lui Sebastian Cucoş pentru infracţiunea de inducere în eroare a organelor judiciare, susţinând că fostul şef al Jandarmeriei a minţit procurorii când a spus că pe 10 august a avut loc o tentativă de lovitură de stat.

5049 afișări

”Am venit la Parchetul General pentru a depune un denunţ împotriva lui Sebastian Cucoş, actualul prim-adjunct al şefului Jandarmeriei, fost şef al Jandarmeriei Române pe 10 august 2018. Denunţul nostru, formulat de mine şi de colegii mei, 28 de parlamentari USR, se referă la infracţiunea de inducere în eroare a organelor judiciare. Sebastian Cucoş a minţit în mod inacceptabil organele judiciare, a minţit procurorii, spunând că pe 10 august a avut loc o tentativă de lovitură de stat. Este o minciună absolut ridică”, a declarat deputatul USR Stelian Ion.

El a precizat că USR a făcut acest demers deoarece nu a existat o autosesizare.

”Este foarte grav că un oficial, un funcţionar, un şef al Jandarmeriei foloseşte instituţia sa pentru a induce în eroare organele statului. Este o pată pe care o pune pe uniforma de jandarm. Şi-a bătut joc prin demersul său de societatea românească şi de Jandarmerie. Aceşti şefi - Cazan, Cucoş, Sindile - au produs deservicii foarte mari acestei instituţii”, a adăugat deputatul USR.

În opinia lui, sesizarea DIICOT privind tentativa de lovitură de stat depusă de Sebastian Cucoş a avut trei obiective.

”Primul obiectiv a fost să-i dea o aparenţă de veridicitate şi un argument lui Liviu Dragnea atunci când aberează pe toate posturile că a avut loc o tentativă de lovitură de stat. Al doilea obiectiv în reprezintă o şicană procedurală, pentru că doreşte declinarea competenţei către DIICOT. Al treilea obiectiv pare acela de a-l folosi ca apărare în dosarul 18/2018, în care el însuşi este cercetat. Se pare că are aceeaşi consultanţi cu dl. Liviu Dragnea, pe considerentul că cea mai bună apărare este atacul”, a mai spus Stelian Ion.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici