Timişorenii beneficiază de internet gratuit în centrul oraşului de la un stâlp inteligent

Timişorenii pot beneficia de internet gratuit în Piaţa Operei de la primul stâlp inteligent montat în oraş, care are mai multe facilităţi, printre care iluminat şi cameră de supraveghere 360°, care se pot controla de la distanţă, senzori de temperatură, vânt sau zgomot.

2866 afișări
Imaginea articolului Timişorenii beneficiază de internet gratuit în centrul oraşului de la un stâlp inteligent

Timişorenii beneficiază de internet gratuit în centrul oraşului de la un stâlp inteligent

Robert Kristof, administratorul public al Timişoarei, a explicat, miercuri, că stâlpul inteligent a fost realizat în zona parcării Modex, aflată în centrul oraşului, şi a detaliat ce facilităţi are.

“Timişoara are primul Smart Pillar! (…) Smart Pillar înseamnă un stâlp care are mai multe facilităţi: Smart Lighting - iluminat LED care se poate controla de la distanţă, afişaj digital, camera de supraveghere 360° care se poate controla de la distanţă, senzor de temperatură, senzor de vânt, senzor de presiune, senzor de zgomot, internet Wi-Fi, modul de încărcare maşini electrice”, a precizat Robert Kristof.

Potrivit administratorului public al Timişoarei, modulul de încărcat maşini electrice urmează a fi instalat în primăvara anului 2017.

“Un beneficiu foarte important al acestui stâlp este că cetăţenii Timişoarei pot beneficia de internet gratuit Wi-Fi în apropierea Operei. Evident, numărul de utilizatori conectaţi simultan fiind limitat”, a mai spus Robert Kristof.

Stâlpul inteligent a fost montat în centrul Timişoarei de către o companie chineză care a implementat în parcarea Modex şi un sistem inteligent de parcare, în octombrie 2016. Astfel, printr-o aplicaţie instalată pe telefonul mobil, şoferii pot afla dacă mai sunt locuri libere.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici