Titularizare: 26 de candidaţi, eliminaţi din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă

26 de candidaţi la examenul de titularizare au fost eliminaţi la proba scrisă, desfăşurată miercuri, pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

409 afișări
Imaginea articolului Titularizare: 26 de candidaţi, eliminaţi din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă

Rata de participare la proba scrisă, desfăşurată miercuri, a fost 83,17%. Ministerul Educaţiei precizează că 2.623 de candidaţi dintre cei prezenţi s-au retras: 2.541 din motive personale şi 82 de candidaţi din motive medicale. Procentul candidaţilor retraşi, din totalul candidaţilor prezenţi, este 9,87%.

De asemenea, 26 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă şi nu vor fi repartizaţi/nu vor putea ocupa posturi didactice/catedre în anul şcolar 2023 - 2024.

Au fost transmise către cele 12 centre de evaluare 23.893 de lucrări. Ministerul anunţă că 12 lucrări au fost anulate la centrul de concurs, după încheierea probei.

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afişate în 18 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul dedicat. Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau prin mijloace electronice în 18 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21.00, respectiv în 19 iulie, până la ora 12.00.

Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site în 26 iulie.

Pentru a obţine statutul de titular, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 la proba scrisă. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 la proba scrisă.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în şedinţele publice de repartizare organizate de inspectoratele şcolare în zilele de 27 şi 28 iulie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici