Toader, despre recomandarea Comisiei de la Veneţia: E raport intermediar. Răspunsul cel mai adecvat şi cel mai motivat îl primiţi de la iniţiatorii celor trei proiecte de lege

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, că raportul Comisiei de la Veneţia este unul intermediar şi că România urmează să formuleze un răspuns pentru Comisia de la Veneţia, la care Ministerul va contribui, dacă va fi solicitat.

837 afișări
Imaginea articolului Toader, despre recomandarea Comisiei de la Veneţia: E raport intermediar. Răspunsul cel mai adecvat şi cel mai motivat îl primiţi de la iniţiatorii celor trei proiecte de lege

Toader, despre recomandarea Comisiei de la Veneţia: E raport intermediar. România va formula un răspuns

„În primul rând e vorba de un raport intermediar ceea ce înseamnă că chiar dânşii până în toamna, în sesiunea din octombrie probabil, îl vor definitiva, probabil chiar şi completa. În al doilea rând, de fiecare dată vă spuneam să ne cunoaştem, să ne respectam competenţele. Ceea ce înseamnă ca cele cele trei legi ale justiţie, ştiţi prea bine, au constituit iniţiativă parlamentară, ceea ce înseamnă că răspunsul cel mai adecvat şi cel mai motivat îl primiţi fie de la iniţiatorii celor trei proiecte de lege fie de la membrii Comisiei care l-au adoptat şi supus ulterior dezbaterii parlamentare”, a declarat ministrul Tudorel Toader.

Mnistrul a mai subliniat că ştie „puterea recomandărilor” Comisiei de la Veneţia şi că instituţia pe care o conduce va contribui la exprimarea unui punct de vedere oficial, dacă va fi solicitată.

„Cunosc puterea recomandărilor Comisiei de la Veneţia exprimat într-un aviz fie el şi intermediar. Tot în spaţiul public s-a afirmat că România va formula un punct de vedere oficial pe care-l va transmite Comisiei de la Veneţia În măsura în care Ministerul Justiţiei va fi solicitat în formularea şi definitivarea acelui punct de vedere al României, vom contribui. Până la acel moment, dacă unii politicieni au exprimat un punct de vedere, eu, ca ministru al Justiţiei, nu trebuie să fiu cel care comentează”, a spus ministrul Justiţiei.

Precizările vin după ce Comisia de la Veneţia a recomandat, vineri, autorităţilor din România să reexamineze, în proiectele de lege din domeniul justiţiei, modul de numire şi revocare a magistraţilor, în sensul asigurării unor proceduri neutre, prin menţinerea rolului preşedintelui ţării şi Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici