Topul ţărilor din NATO în funcţie de procentul din PIB alocat apărării. România, peste Germania sau Spania | INFOGRAFIC

Doar şase din cele 28 de state membre NATO au alocat, în 2018, peste 2% din PIB pentru apărare, potrivit unui infografic realizat de agenţia de presă germană dpa.

2499 afișări
Imaginea articolului Topul ţărilor din NATO în funcţie de procentul din PIB alocat apărării. România, peste Germania sau Spania | INFOGRAFIC

Foto: Facebook/NATO

Statele din alianţă cu cele mai mari bugete erau, anul trecut: SUA (3,30% din PIB), Grecia (2,48%), Marea Britanie (2,13%), Letonia (2,08%), Polonia (2,02%) şi Estonia (2%).

România s-a situat pe locul nouă, cu 1,82% din PIB, fiind la egalitate cu Franţa, dar peste state cu economii mult mai mari, precum Germania (1,24%) sau Spania (0,92%).

Ţările membre NATO cu cel mai mic procent din PIB alocat apărării au fost, anul trecut, Luxemburg (0,51%) şi Belgia (0,91).

Potrivit estimărilor făcute de NATO, în 2019 nouă state, printre care şi România (2,04%), au atins sau depăşit pragul de 2% din PIB pentru apărare.

În anul 2014, la summitul NATO din Ţara Galilor, s-a convenit ca ţările membre ale organizaţiei să atingă, în interval de un deceniu, obiectivul de minimum 2% din PIB alocat pentru apărare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
romania,
nato,
germania

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici