Tot mai multe schimbări aduse de pandemie. Copiii şi-au modificat modul de joacă

  • Un studiu din Marea Britanie arată că 92% dintre copii au un mod de joacă diferit faţă de cel dinainte de pandemie.
  • 51% dintre copii se joacă mai puţin timp afară cu prietenii lor.
  • Simona Ştefania, neuropsihiatru: Copiii nu vor să iasă afară, preferă viaţa online.
423 afișări
Imaginea articolului Tot mai multe schimbări aduse de pandemie. Copiii şi-au modificat modul de joacă

Tot mai multe schimbări aduse de pandemie. Copiii şi-au modificat modul de joacă

Copilul tău nu mai are chef de joacă şi preferă să petreacă mai mult timp online? E o problemă reală şi din ce în ce mai întâlnită.
 
Un studiu din Marea Britanie confirmă că majoritatea copiilor şi-au schimbat modul de joacă şi fac mai puţin sport decât înainte. Pandemia îi opreşte pe cei mici din a se exprima şi a face ce-şi doresc, în aer liber.
 
Ana Măiţă, preşedintele Organizaţiei mame pentru mame, spune că pandemia a făcut imposibilă apropierea dintre copii şi că ei trebuie motivaţi ca să petreacă mai mult timp afară. 
 
„Jocul lor a fost grav afectat, copiii s-au refugiat în jocuri video. Am doi băieţi. Până şi pentru mine a fost o provocare să îi ţin departe de calculator câteva ore pe zi, să fie activi, să facă sport, să se mişte. Le-am făcut amândurora abonament la sală.”, a spus preşedintele Asociaţiei mame pentru mame, Ana Maiţă.
 
Specialiştii din domeniul neuropsihiatriei confirmă şi ei, că, din păcate, copiii sunt din ce în ce mai dependenţi de viaţa virtuală.
 
Au uitat ce înseamnă cu adevărat joaca şi cum e să socializezi cu prietenii, pentru că au petrecut prea mult timp online.
 
„Mulţi copii refuză să iasă în afară, să se întâlnească cu prietenii, preferând să rămână online, în lumea lor, unde pot să facă orice şi scapă oarecum de constrângerile impuse de părinţi, de şcoală.”, a spus Simona Ştefăninga, specialist în neuropsihiatrie infantilă. 
 
În schimb, Cristiana, elevă la şcoala gimnazială Sfinţii Voievozi, este fericită că se poate juca şi alerga pe terenul de sport, alături de colegii ei.
 
„Mă simt foarte bine, îmi place foarte mult, pentru că în orele online nu prea puteam să mă joc. Mă simt mult mai bine, pentru că atunci când alergam cu masca, nu puteam să mai respir.”, a spus Cristiana, elevă la Şcoala Gimnazială Sfinţii Voievoci. 
 
 
         

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici