Traficul aerian, maritim şi rutier este supravegheat

Traficul aerian şi cel maritim sunt supravegheate şi monitorizate, iar circulaţia rutieră pe DN1, în Bucureşti şi Constanţa este de asemenea sub supraveghere, începând de marţi dimineaţă, informează Comandamentul Naţional pentru Securitatea Summit-ului NATO (CNSS).

29 afișări
Imaginea articolului Traficul aerian, maritim şi rutier este supravegheat

Traficul aerian, maritim şi rutier este supravegheat (Imagine: Mediafax Foto)

Conform sursei citate, traficul aerian este supravegheat de patrule aeriene ale forţelor armate române, sprijinite de patrule ale NATO, operaţiunea de securizare şi protecţie a spaţiului aerian fiind în responsabilitatea României.

Pe durata summit-ului, spaţiul aerian al României este survolat de aeronave NATO de supraveghere aeriană AWACS. În caz de utilizare neautorizată a spaţiului aerian sau schimbarea rutei fără aprobare, responsabilii cu securitatea spaţiului aerian vor pune în plicare reglementări naţionale şi internaţionale existente.

Începând de marţi, au fost impuse o serie de restricţii pentru activităţile de zbor din spaţiul aerian. Acestea se referă la interzicerea zborurilor în zona municipiului Bucureşti, cu excepţia traficului aerian general şi a celui în folosul summit-ului. Sunt prevăzute excepţii şi pentru aeronavele care declară situaţii de urgenţă sau pentru executarea zborului în scopul salvării de vieţi omeneşti, precizează CNSS.

Traficul naval în zona litoralului românesc va fi monitorizat şi verificat de către Poliţia de Frontieră şi de către Comandamentul Marinei Militare române. Circulaţia Navală va fi limitată pe anumite sectoare, în anumite perioade de timp, în zona ecluzelor Agigea şi Ovidiu.

Supravegherea zonelor de litoral şi de coastă se face cu nave de patrulare. Fregatele Marinei Militare supraveghează circulaţia navelor civile în apele teritoriale ale României, cât şi în zona contiguă, fără a interveni în trafic. În cazul în care se intră neautorizat în apele teritoriale ale României, se aplică procedurile prevăzute de legislaţia internaţională maritimă, începând cu interogarea şi controlul navei neautorizate, menţionează CNSS.

Circulaţia rutieră în Bucureşti este restricţionată începând de marţi, de la ora 7.00. Culoarul unic a fost închis, fiind destinat exclusiv circulaţiei coloanelor oficiale. Zonele în care se vor desfăşura activităţi ale summit-ului sunt, de asemenea, restricţionate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici