Tragedia de la Oneşti, prin ochii unui martor. Soţia lui Gheorghe Moroşan: „Nu îi omorî, mai lasă-i, poate primim bani în cont”

  • Noi completări la filmul tragediei de la Oneşti: Un martor, apropiat al celor două victime, a povestit pentru Antena 3 o parte din evenimentele la care a asistat luni.
  • Martor ocular, despre soţia agresorului: „Doamna se plimba printre poliţişti. Vorbea cu el la telefon şi îi spunea: nu îi omorî, mai lasă-i, poate primim bani în cont”
  • Cei doi muncitori care renovau un apartament în Bacău au fost omorâţi, luni seara, de fostul proprietar, Gheorghe Moroşan, supărat că fusese evacuat.
17662 afișări
Imaginea articolului Tragedia de la Oneşti, prin ochii unui martor. Soţia lui Gheorghe Moroşan: „Nu îi omorî, mai lasă-i, poate primim bani în cont”

Fiecare zi aduce noi completări la tragedia de la Oneşti. Un martor, apropiat al celor două victime, povesteşte o parte din evenimentele de luni la care a asistat începând cu ora 16.

Acesta susţine că şi-a văzut colegii pe geamul de la balcon, dar şi că soţia lui Gheorghe Moroşan a fost prezentă la locul crimei în tot acest timp. Martorul spune că femeia a insistat ca cei doi muncitori să fie lăsaţi în viaţă cât mai mult timp: „Nu îi omorî, mai lasă-i, poate primim bani în cont”, citează el din memorie. Soţia bărbatului a fost arestată pentru 30 de zile, ea fiind acuzată de complicitate cu agresorul.

„Da, eu am fost acolo, la 16 şi ceva. La 17 s-a întâmplat tragedia. I-am văzut la balcon pe cei doi ostatici. Unul era în poziţia bisericii, cu mâinile la spate, celălalt în partea opusă. Am văzut cum s-a dus înspre el domnul ăsta, Moroşan. I-a dat un cuţit, a căzut jos. Posibil, a fugit după celălalt, după Dan, şi după aia s-a ridicat şi a zis ceva la geam, că îi omoară, sau ceva în genul ăsta. La 17 l-a înjunghiat, sau 17:01. La 17:20 am văzut targa cum iese. Soţia lui a fost acolo permanent, de la 16 şi ceva, şi îl informa ce se întâmplă jos. Doamna se plimba printre poliţişti. Vorbea cu el la telefon şi îi spunea: nu îi omorî, mai lasă-i, poate primim bani în cont, a relatat pentru Antena 3 martorul.  

Cei doi muncitori care renovau un apartament în Oneşti, judeţul Bacău, au fost omorâţi, luni seara, de fostul proprietar, supărat că fusese evacuat. Poliţia a deschis focul pentru a intra în apartamentul unde agresorul a ţinut cei doi bărbaţi ostatici, dar era deja prea târziu pentru una dintre victime. Celălalt, un bărbat de 36 de ani, a fost luat în stare critică, în stop cardio respirator şi dus la spital, unde a murit.

CITEŞTE AICI: Cine sunt victimele criminalului din Oneşti. Silviu Iştoan şi Dan Patatu verificau instalaţia electrică în momentul în care au fost luaţi ostatici

Agresorul, Gheorghe Moroşan, a fost transferat miercuri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, unde i s-a efectutat un computer tomograf la cap, torace şi abdomen, precum şi analize de sânge, pentru că starea de sănătate i s-a deteriorat, declară directorul medical al SJU, Adina Lupu.

Doi muncitori ţinuţi ostatici şi omorâţi de fostul proprietar al unui apartament din Bacău

Au fost luate şi primele măsuri după tragedia de la Oneşti: Şefii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bacău şi Poliţiei Oneşti au fost schimbaţi din funcţie, iar Parchetul a fost sesizat cu privire la neglijenţă în serviciu, după crima de la Oneşti, a anunţat ministrul de Interne, Lucian Bode, care a anunţat concluziile preliminare.

Tragedia de la Oneşti scoate la iveală şi lipsuri ale Poliţiei Române. Ar fi putut fi evitată tragedia? Cel mai probabil, da. Mai ales că la intervenţie au participat numeroşi oameni ai legii. Valeriu Şuhan, de la Monitorul Siguranţei Cetăţeanului, a căutat explicaţii pentru evenimentul nefericit. Citeşte în continuare...

Primele imagini ale intervenţiei din blocul din Oneşti surprind haosul. Deşi teoretic se ştia că unul dintre muncitori fusese înjunghiat, poliţiştii au intrat zgomotos în scara blocului. La scurt timp s-au auzit şi primele împuşcături. În tot acest timp, pe stradă erau mai multe persoane, iar forţele de ordine încercau să disperseze mulţimea curioasă.

Bărbatul de 68 de ani a intrat în apartamentul unde cei doi bărbaţi renovau, ei fiind angajaţi de actualul proprietar, şi i-a ţinut ostatici. Acesta i-a înjunghiat pe cei doi muncitori, supărat că renovau apartamentul din care fusese evacuat.

Poliţiştii au intervenit în forţă şi au tras mai multe focuri de armă, iar agresorul a ajuns la spital. Managerul Spitalului din Oneşti, Gelu Nicolcea, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că Gheorghe Moroşan a fost detubat. În câteva zile, medicii speră că bărbatul va putea fi audiat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici