Tragedia de la Victor Babeş. DSU: Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor a refuzat intrarea în unitate de teamă că s-ar putea infecta

Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la faţa locului a refuzat intrarea în unitate, deşi i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecţie împotriva COVID-19, anunţă DSU, în legătură cu defecţiunea la TIR-ul ATI de la spitalul Babeş.

1069 afișări
Imaginea articolului Tragedia de la Victor Babeş. DSU: Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor a refuzat intrarea în unitate de teamă că s-ar putea infecta

Tragedia de la Victor Babeş. DSU: Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor a refuzat intrarea în unitate

Personalul medical care încadrează Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă a semnalat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor regăsite în container şi a comunicat echipei tehnice a spitalului că acestea prezintă o alarmă de suprapresiune respectiv, presiune crescută de peste 6 Bari, limita maximă admisă pentru funcţionarea corectă şi în siguranţă a acestor tipuri de echipamente medicale.

În urma verificării presiunii oxigenului din Unitatea Mobilă, ventilatoarele au rămas în avarie. Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la faţa locului a refuzat intrarea în unitate, deşi i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecţie împotriva COVID-19. Acesta, în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR.

La acest moment este în derulare o verificare pentru stabilirea motivelor care au dus la creşterea presiunii oxigenului peste valoarea maximă admisă, în cadrul Unităţii Mobile.

Verificarea ventilatoarelor, în urma avariei a demonstrat ca acestea au înregistrat o creşterea a presiunii de peste 6 Bari, ceea ce a dus la oprirea lor din funcţiune.

Instalarea şi operaţionalizarea Unităţii se realizează sub coordonarea DSU şi a spitalului iar reglarea continuă a parametrilor de lucru, a instalaţiei de oxigen care deserveşte UTIM-ul, monitorizarea acesteia şi operarea unităţii este realizată de echipa tehnică a spitalului.

Din cei 8 pacienţi internaţi în UTIM din cadrul Victor Babeş, au fost transferaţi un pacient pe o secţie proprie a spitalului Victor Babeş, un pacient la Spitalul ROL 2 (secţia militară a Ana Aslan), doi pacienţi la Spitalul Bagdasar Arseni, un pacient la Floreasca.

Trei pacienţi au fost declaraţi decedaţi, în urma intrării în stop cardio respirator, după o defecţiune a instalaţiei de oxigen la unitatea de terapie intensivă mobilă de la Spitalul Victor Babeş.

CITEŞTE AICI Tragedie la Victor Babeş: O defecţiune la TIR-ului de Terapie Intensivă a dus la decesul a trei pacienţi

CITEŞTE AICI Nicuşor Dan sesizează parchetul după tragedia de la Babeş

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici