TRAGEDIA din Vrancea: Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul celor patru persoane găsite moarte în pădure

Femeia de 41 de ani găsită moartă într-o pădure din Vrancea, la o săptămână de când dispăruse după ce a plecat să îşi caute sora şi nepoatele, a decedat din cauza expunerii îndelungate la frig, au stabilit legiştii, iar poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în acest caz.

3922 afișări
Imaginea articolului TRAGEDIA din Vrancea: Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul celor patru persoane găsite moarte în pădure

TRAGEDIA din Vrancea: Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul celor patru persoane găsite moarte în pădure

Medicii legişti au stabilit, în urma necropsiei, că femeia de 41 de ani a murit din cauza hipotermiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Femeia va fi înmormântată, joi, în cimitirul din satul Dălhăuţi, lângă sora şi nepoatele sale, care au murit în condiţii similare, după ce s-au rătăcit în pădurea de la Poiana Cristei.

Băieţelul de doi ani al femeii, rămas orfan, a intrat în atenţia Direcţiei pentru Protecţia Copilului Vrancea, care va monitoriza situaţia pentru a vedea dacă familia are condiţiile necesare pentru a se ocupa de el.

Între timp, Poliţia continuă cercetările, în cauză fiind deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Femeia în vârstă de 41 de ani, Elena Iordache, a fost dată dispărută în 12 octombrie, împreună cu sora ei şi cu cele două fiice ale acesteia, în vârstă de 3 şi 14 ani.

Potrivit primarului comunei Poiana Cristei, Vlad Petruş, cele două copile şi mama lor, în vârstă de 44 de ani, din satul Dălhăuţi, comuna Cârligele, ar fi mers, cu o zi înainte, la o pomană în comuna Poiana Cristei, la locuinţa surorii femeii şi a concubinului ei. Noaptea, cele trei ar fi plecat spre casă pe jos, prin pădure, către satul Dălhăuţi.

Localnicii susţin că după cele trei ar fi plecat şi sora femeii, în vârstă de 41 de ani, iar motivul pentru care acestea ar fi ales să plece ar fi fost o ceartă în familie şi ele ar fi fost date afară de mama concubinului
femeii de 41 de ani. Întrucât nu au mai ajuns acasă, la Cârligele, rudele au anunţat Poliţia care a început căutările.

În 13 octombrie, au fost găsite decedate în pădure sora femeii, Dumitra Iordache, în vârstă de 44 de ani, şi cele două fete ale acesteia.

De atunci, Elena Iordache a fost căutată zilnic, inclusiv cu câini de urmă şi cu forţe sporite. Peste 100 de oameni, localnici, jandarmi, poliţişti şi pompieri au periat pădurea, cadavrul ei fiind găsit luni dimineaţă, de către doi localnici, la o distanţă de aproximativ trei kilometri de zona în care au fost descoperite decedate sora şi nepoatele femeii. Trupul celei de-a patra persoane date dispărute a fost găsit pe marginea unui drum de exploatare pe care nu s-a circulat în ultima săptămână. Drumul a devenit impracticabil din cauza noroiului format în urma ploilor abundente înegistrate în zonă.

Anchetatorii cred că cele patru persoane s-ar fi rătăcit în pădure, din cauza ploii şi a întunericului, iar apoi au murit de frig.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici