Trei bulgari, arestaţi pentru că au instalat dispozitive de copiere a datelor pe un bancomat

Trei bulgari, cu vârste cuprinse între 29 şi 40 ani, au fost arestaţi preventiv de Tribunalul Bucureşti, după ce au fost prinşi când puneau pe un bancomat din Bucureşti dispozitive electronice de copiere a datelor de pe carduri bancare.

112 afișări
Imaginea articolului Trei bulgari, arestaţi pentru că au instalat dispozitive de copiere a datelor pe un bancomat

Trei bulgari, arestaţi pentru că au instalat dispozitive de copiere a datelor pe un bancomat (Imagine: Shutterstock)

Potrivit Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), există suspiciunea că, în perioada octombrie 2014 - ianuarie, cei trei bărbaţi ar fi instalat astfel de dispozitive electronice pe ATM -urile aparţinând mai multor bănci situate în Capitală, iar ulterior au demontat şi ridicat aceste instrumente, împreună cu datele conţinute de acestea.

"Sumele de bani erau retrase pe teritoriul altor state (Indonezia, Peru, Statele Unite ale Americii)", se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Anchetatorii au început urmărirea penală faţă de cei trei bărbaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, punere în circulaţie de valori falsificate, deţinere de instrumente în vederea falsificării de valori, acces ilegal la un sistem informatic şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

"În urma percheziţiilor efectuate asupra celor în cauză, a autoturismului cu care se deplasau şi a unui imobil folosit de aceştia în care au fost cazaţi, poliţiştii au descoperit dispozitive de copiere a datelor cardurilor bancare şi a codului de securitate, instrumente folosite pentru montarea şi demontarea dispozitivelor, un laptop, telefoane mobile, precum şi mai multe carduri, inclusiv contrafăcute", a precizat Poliţia Română, într-un comunicat de presă.

În urma audierilor, procurorii au dispus reţinerea celor trei bulgari, iar ulterior Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă a acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici