Trenuri insalubre oprite de la funcţionare de Protecţia Consumatorilor, la Bucureşti

Inspectorii ANPC au oprit nouă garnituri CFR Călători şi au dat amenzi în valoare de 30.000 de lei. Podelele din linoleum murdare, nemăturate grupuri sanitare dotate cu vase de wc si lavoare vechi, ruginite, crăpate, neigienizate şi cu miros pătrunzator sunt câteva dintre abaterile descoperite.

428 afișări
Imaginea articolului Trenuri insalubre oprite de la funcţionare de Protecţia Consumatorilor, la Bucureşti

Trenuri insalubre oprite de la funcţionare de Protecţia Consumatorilor, la Bucureşti

Echipe de control ai Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Municipiul Bucureşti (CPCMB) au verificat modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu şi, implicit, drepturile consumatorilor, la SNTFC CFR Călători SA. Comisarii CPCMB au controlat garniturile de tren de la Revizie Vagoane Bucureşti Basarab şi Revizie Vagoane Bucureşti Griviţa.

”Se termină o săptămână, nu fără peripeţii. Am revenit în tren, nu ca să ne plimbăm, ci ca să îl verificăm. Este greu de imaginat că, după ce am desfăşurat o acţiune, în urmă cu câteva luni, lucrurile par încremenite în timp. O găletuşă, o cârpă murdară şi multă indolenţă. S-au aplicat sancţiuni şi sper că acest semnal de alarmă să schimbe lucrurile în bine. A merge cu trenul astăzi este o cursă cu peripeţii. Covid -ul pare o favoare. CFR pare doar o vacă de muls”, spune Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

În urma neregulilor constatate, echipele de control au aplicat amenzi contravenţionale în valoare de 30.000 lei şi au dispus măsura complementară de oprire temporară a prestării de servicii pentru 9 garnituri de tren, până la remedierea deficienţelor.

„Dintre cele mai importante abateri, menţionăm: podelele din linoleum murdare, nemăturate, mobilierul specific vagoanelor neigienizat şi deteriorat (scaune din pluş murdare/pătate; cu tetiere şi cotiere rupte; coşurile de gunoi din vagoane pline de gunoi (în cazul în care erau golite, nu erau igienizate şi prezentau un strat gros de reziduuri vechi), grilele instalaţiilor de aer condiţionat neigienizate, cu depuneri de praf; grupuri sanitare dotate cu vase de wc si lavoare vechi, ruginite, crăpate, neigienizate, cu miros pătrunzator; lipsa materialelor dezinfectante, a mijloacelor de ştergere/uscare a mâinilor şi lipsa săpunului lichid”, potrivit comunicatului de presă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici