Tudorel Toader spune că n-a primit de la Secţia de anchetă cereri de informaţii în cazul extrădării lui Nicolae Popa

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, vineri, că ministerul Justiţiei nu a primit nicio solicitare de informaţii din partea Secţiei de anchetă a magistraţilor referitor la extrădarea lui Nicolae Popa din Indonezia în 2011, precizând că dacă nu a primit nici nu a răspuns.

180 afișări
Imaginea articolului Tudorel Toader spune că n-a primit de la Secţia de anchetă cereri de informaţii în cazul extrădării lui Nicolae Popa

Tdorel Toader spune că n-a primit de la Secţia de anchetă cereri de informaţii în cazul extrădării lui Nicolae Popa

"Eu nu am cunoştinţă de aşa ceva. Adică în ultima perioadă nu am primit astfel de solicitare şi, dacă nu am primit, nici nu am răspuns", a declarat Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei a precizat că partea financiară a extrădării, respectiv cine a plătit pentru extrădare sau cu ce aeronavă a fost adus afaceristul, nu ţine de instituţia pe care o conduce.

"Orice procedură de extrădare presupune implicarea Ministerului Justiţiei, dar Ministerul Justiţiei este autoritatea naţională care face legătura cu statul de unde urmează sa fie extradat. Restul, chestiunile de anchetă - că a venit cu un avion marca nu ştiu de care, cine a plătit, la ce oră a plecat - nu-i treaba Ministerului Justiţiei. Noi discutăm numai pe documentele juridice în baza cărora România solicita extrădarea cuiva. Restul este la nivelul autorităţilor judiciare, a procurorului, a DNA. Nu e a ministrului Justiţiei şi eu nu am niciun temei juridic să mă duc să întreb cine a plătit, la ce oră a zburat", a completat Toader.

Nicolae Popa, condamnat la 10 ani şi patru luni de închisoare în dosarul prăbuşirii FNI şi eliberat condiţionat anul trecut, a fost audiat marţi la Parchetul General, precizând că a relatat procurorului împrejurările extrădării sale din Indonezia, în 2011. Audierea vine după denunţul pe care Sebastian Ghiţă l-a depus contra Laurei Codruţa Kovesi, omul de afaceri acuzându-l pe fostul procuror-şef DNA că i-a cerut bani pentru aducerea lui Nicolae Popa în ţară. Poliţia Română a reiterat, marţi, informaţiile despre acest caz, precizând că ei au suportat costurile extrădării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici