Tudorel Toader vizitează Curtea de Apel şi Penitenciarul din Iaşi: Mai bine construim un penitenciar nou decât să-l modernizăm pe cel vechi

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, susţine demolarea penitenciarelor vechi şi constuirea altora noi. ”În loc să încercăm să modernizăm un penitenciar vechi, de 30-50 de ani, eu personal susţin construirea unuia nou în afara oraşului", a spus Toader.

467 afișări
Imaginea articolului Tudorel Toader vizitează Curtea de Apel şi Penitenciarul din Iaşi: Mai bine construim un penitenciar nou decât să-l modernizăm pe cel vechi

Tudorel Toader vizitează Curtea de Apel şi Penitenciarul din Iaşi. Va căuta un spaţiu pentru arhivă

Aflat la Iaşi într-o vizită la Curtea de Apel şi la penitenciar, Tudorel Toader a declarat că a primit o interpelare de la senatorul ieşean Varujan Vosganian.

"Domnul Varujan Vosganian mi-a făcut recent o interprelare, că ar fi indicată relocarea Penitenciarului Iaşi. Am trimis-o la ANP. De la ANP mi-a venit răspunsul că, de principiu, agreează ideea relocării penitenciarelor, pentru că, mai demult, erau la marginea oraşelor. Interpelarea arată că multe dintre penitenciare sunt acum în zonele cele mai bune ale oraşului sau în zone centrale. Avem legislaţie privind parteneriatul public-privat. Dacă reuşim să o punem în aplicare, în loc să încercăm să modernizăm un penitenciar vechi, de 30-50 de ani, eu personal susţin construirea unuia nou în afara oraşului", a spus ministrul Justiţiei.

Varujan Vosganian propusese eliberarea unei suprafeţe de 5,4 ha în Copou, prin mutarea Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi.

Ideea mutării Penitenciarului este vehiculată la Iaşi de cel puţin 10 ani, iar, în 2015, a fost făcută publică şi suma necesară pentru construirea unei alte unităţi: peste 110 milioane euro. Estimarea a fost făcută pentru un penitenciar cu 1.000 de locuri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici