VIDEO  Ultimele ore ale premierului Nicolae Ciucă la Palatul Victoria. Greva profesorilor, începută pe 22 mai, suspendată

Guvernul condus de Nicolae Ciucă se pregăteşte în această dimineaţă pentru o nouă şedinţă, a doua în decurs de 24 de ore, pentru a discuta cu profesorii.

5851 afișări
Imaginea articolului Ultimele ore ale premierului Nicolae Ciucă la Palatul Victoria. Greva profesorilor, începută pe 22 mai, suspendată

Ultimele ore ale premierului Nicolae Ciucă la Palatul Victoria. Greva profesorilor, începută pe 22 mai, suspendată

UPDATE 16:00 Nicolae Ciucă a demisionat

„Îmi închei activitatea ca prim-ministru. La nivelul coaliţiei încep procedurile pentru efectuarea rocadei”, a anunţat Nicolae Ciucă.

După anunţul oficial, Ciucă a plecat spre Palatul Cotroceni pentru a-şi depune mandatul în faţa preşedintelui României, Klaus Iohannis.

„O să merg ca să-mi depun mandatul la preşedintele României... vom avea un guvern interimar... noi ne-am propus ca până joi să avem un guvern învestit”, a mai spus Ciucă.

UPDATE 15:00 Noul guvern va fi învestit joi - surse

„Luni, la 17.00, vom definitiva programul de guvernare”, au declarat pentru MEDIAFAX surse politice

UPDATE 12:15 Ciucă pleacă de la Guvern după ce vor apărea ordonanţele legate de drepturile profesorilor în Monitorul Oficial

UPDATE 12:00 Profesorii suspendă greva din Educaţie şi se întorc la catedră 

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” au anunţat luni că greva din Educaţie se suspendă.

UPDATE 11:40 Surprize pe ordinea de zi la şedinţa Guvernului

UPDATE 11:00 Ciucă ar urma să-şi depună mandatul la ora 13:00, anunţă surse politice

UPDATE 10:50 Şedinţă, reprogramată

Şedinţa de guvern programată să înceapă la ora 11.00 a fost decalată cu o jumătate de oră. Se aşteaptă răspunsul sindicatelor la propunerea Coaliţiei. Sunt judeţe care vor ca greva să meargă mai departe, iar altele cer încetarea acţiunilor de protest, cazul Giurgiului.

UPDATE 10:30 Opoziţia „vede” o rotativă complicată

Noul termen pentru ca dascălii să dea un răspuns final privind oferta de majorare a salariilor cu 1.300 de lei încă din acest an, expiră luni dimineaţă.

Cadrele didactice intră în a patra săptămână de grevă, iar copiii tot nu ştiu când iau vacanţă şi ce se va întâmpla cu examenele naţionale.

Discuţiile dintre guvern şi sindicatele din învăţământ decurg greoi. Nu ştie dacă anul şcolar va fi prelungit, nici dacă greva va lua sfârşit luni. 

În acest climat social încărcat, curg zvonurile despre o posibilă demisie a premierului, care ar urma să-şi depună mandatul, respectând oricum cu întârziere tratatul Coaliţiei.

O condiţie de îndeplinit pentru demisie ar putea fi rezolvarea grevei. În caz contrar, negocierile ar putea menţine incertitudinea la Palatul Victoria, iar rotativa ar fi amânată, mai ales că negocierile pentru ministere nu s-au terminat, cu UDMR nemulţumit de ceea ce a primit în week-end.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici