Un asistent din Gorj a găsit pe stradă bani cât câştigă într-o săptămână şi i-a dus la Poliţie

Un asistent veterinar, din cadrul DSVSA Gorj, a returnat, joi, poliţiştilor din Târgu-Jiu banii pe care i-a găsit pe o stradă din oraş. Pantelimon Papa susţine că frica de Dumnezeu l-a determinat să nu păstreze suma echivalentă cu salariul său pe o săptămână, transmite corespondentul MEDIAFAX.

618 afișări
Imaginea articolului Un asistent din Gorj a găsit pe stradă bani cât câştigă într-o săptămână şi i-a dus la Poliţie

Un asistent din Gorj a găsit pe stradă bani cât câştigă într-o săptămână şi i-a dus la Poliţie (Imagine: Ocatv Ganea/ Mediafax Foto)

Pantelimon Papa, în vârstă de 53 de ani, din comuna Runcu, a găsit banii, miercuri, în timpul programului de muncă.

În drum spre maşină, asistentul veterinar a observat pe stradă o bancnotă de 500 de lei şi alte câteva de valoare mai mică.

„Miercuri, în jurul orei prânzului, am găsit banii. Am plecat de la serviciu să merg să iau autoturismul, care era parcat în apropiere, să merg în teren. În drum spre maşină, pe trotuar am văzut banii. Singur am fost şi am mers în apropiere, la un magazin de termopane, lângă Piaţa Mică, din Târgu-Jiu. Era o doamnă în faţa magazinului, fuma şi vorbea la telefon. Am întrebat-o dacă a văzut pe cineva şi a zis că nu. Apoi i-am luat şi am plecat să alimentez autoturismul. Am plecat pe teren, mi-am rezolvat problemele de serviciu şi s-a terminat programul. A doua zi, joi, am fost direct la Poliţie. Nu am mers imediat, pentru că ştiam că se terminase programul de lucru al poliţiştilor, nu ştiam sigur. Trebuia să merg şi acasă, pentru că am şi probleme, ca orice om. Sunt mai mult de 500 de lei. Am mers la Poliţie pentru că eu am pe Dumnezeu în suflet, frica de Cel de Sus m-a determinat. Sper să fie găsit cel care a pierdut banii. M-aş bucura enorm. Orice om are nevoie de bani. Indiferent ce salariu are un om, important este ce caracter are acel om", a declarat Papa.

Politistii nu l-au găsit deocamdată pe cel care a pierdut banii.

„Un gorjean a găsit, în zona Pieţei 9 Mai, din municipiul Târgu-Jiu, o sumă de bani, pe care a predat-o astăzi (n.red. - joi) la poliţie. Cetăţeanul se afla în trecere prin zonă când a observat banii căzuţi pe jos. Asistentul veterinar s-a prezentat la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, anunţând că doreşte să înapoieze suma celui care a pierdut-o. Acum, poliţiştii gorjeni încearcă să îl găsească pe păgubit. Suma nu a fost făcută publică, aceasta fiind unul dintre elementele de identificare a persoanei care a pierdut banii”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

Păgubitul trebuie să se prezinte la Poliţia Municipiului Târgu-Jiu, pentru a-şi recupera suma pierdută.

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj au aflat despre gestul bărbatului şi spun că nici nu ar fi avut alte aşteptări de la el, pentru că este "un băiat serios".

„Un gest de omenie rară. Este un băiat serios, care nu ar fi făcut ca mulţi alţii, să bage banii în buzunar. Acum am aflat. El nu pune mâna pe bani. Mâine la şedinţă o să-l felicit. Apreciez gestul şi mă aşteptam din partea lui să nu procedeze altfel”, a declarat pentru MEDIAFAX, Nicolae Călescu, directorul DSVSA Gorj.

Pantelimon Papa câştigă lunar un salariu de aproximativ 2.500 de lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici